HAZA GAZDASÁG Szlovákiában létesít új üzemet a Tesla?

Szlovákiában létesít új üzemet a Tesla?

1027
hirdetés

Az üzem létesítésével kapcsolatos előzetes egyeztetések már lezajlottak az amerikai autógyár és a SARIO ügynökség között. A neves autógyárnak több ország is felkínálkozott.

Szlovákia is beszállt abba a mérkőzésbe, amelynek tétje egy újabb autógyár hazánkba történő telepítése. Az amerikai Tesla Motors érdeklődést mutatott országunk iránt. Az erről szóló információt a bizweet.eu portál közölte.
A HNOnline gazdasági hírportálnak mindezt megerősítette Miriam Žiaková, a gazdasági minisztérium szóvivője is. Figyelembe kell viszont vennünk, hogy a küzdelembe más országok is beszálltak.
Az információk alapján egy hosszú távlatú tervről beszélünk, amelynek megvalósítása az elektromos járművek piacán uralkodó bizonytalan helyzet miatt több évig is eltarthat.
Az előzetes egyeztetés már megtörtént az amerikai autógyár és a Szlovák Kereskedelmi és Befektetési Ügynökség (SARIO) között.
„Mivelhogy az adott projekt még nincs befejezett stádiumban, nem tudunk bővebb információkkal szolgálni”, említette a Richard Dírer, a SARIO ügynökség képviselője.
A Tesla már régóta kacsintgat az európai piacok felé, s lehetséges célpontjai között szerepel Szlovákia is.
„Egyelőre nem tarthatjuk magunkat befutónak, mivel jelenleg nehéz véleményezni, kinek milyenek az esélyei. Egy hosszú kifutási idővel rendelkező projektről beszélünk, s véleményem szerint maga a minisztérium sem tud biztos adatokkal szolgálni azzal kapcsolatban, milyen irányba fognak haladni a további egyeztetések.
Csehországgal és Lengyelországgal szemben a legfontosabb elvárás az lesz, hogy az állam milyen mértékben veszi ki a részét a beruházásból illetően, és milyen egyéb ösztönző feltételeket tud biztosítani.
Igaz, a Tesla esetleges szlovákiai beruházásáról már az év elején felreppentek hírek, viszont ezidáig hivatalosan mindezt senki sem erősítette meg.

HNOnline.sk nyomán HCS, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleSzemetet eszünk?
Next articleÓgyallán sem társul az MKP a Híddal!