HAZA KÜLFÖLD Szaniszló Ferenc visszaadja a Táncsics-díjat Balog Zoltánnak

Szaniszló Ferenc visszaadja a Táncsics-díjat Balog Zoltánnak

859
hirdetés

Visszaadja a Táncsics-díjat Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének Szaniszló Ferenc újságíró. Ezt maga az érintett jelentette be szerda este az Echo televízióban.

    Az újságíró, a televízió műsorvezetője szerint rágalomkampányt indítottak ellene, és a „szemenszedett hazugságokkal” sikerült megtéveszteni Balog Zoltán minisztert, valamint nagyköveteket, a hazai és világmédiát, kormányokat. Közölte, amiket neki „tulajdonítottak, azok egyszerűen nem igazak”.
    Tragikomédiának nevezte a vele történteket, és azt mondta, akik most őt gyalázzák, azok már 1991-ben elkezdték becsmérlését. Közölte, az ellene indított rágalomkampány célja, hogy megfélemlítsék azokat, akik lerántják a leplet a borzalmas világrendről, és az, hogy elhallgattassák az igazságot.
    „Én vagyok náci, én bombáztam szét Irakot, én vagyok fasiszta, én gyilkolom az afgánokat, én vagyok antiszemita, én irtom a gázai szerencsétleneket?” – tette fel a kérdést, hozzátéve: ő csak az aljas képmutatást leplezi le.
    Azt mondta, őt csak az lepi meg, milyen igaza volt és van a „háttérhatalomról”, és szerinte éppen az ő példáján keresztül leplezi le magát ez a háttérhatalom.
    Közölte, azt üzeni a budapesti amerikai nagykövetnek, hogy „diadalittas jelentést küldhet Washingtonba, az USA a világ egyeduralkodó szuperhatalma világra szóló győzelmet aratott Szaniszló Ferenc és a Táncsics-díj felett, hadi zsákmányként viheti a Táncsics-díjat”. Hozzátette: jó lenne, ha az amerikai nagykövet olykor a magyarok mellett is kiállna, nemcsak a melegek és a cigányok mellett.
    Az izraeli nagykövetnek pedig azt üzente, „ünnepelhetnek az ellene folytatott hatnapos háború végén; Izrael diadalmaskodott Szaniszló Ferenc felett”. Közölte, az őt ért „aljasság” megviselte ugyan, de nem törte meg, ugyanakkor úgy látja, az ő Táncsics-díja miatt példátlan nyomás nehezedik Magyarországra, és szankcióktól sem riadna vissza az Egyesült Államok, Németország, Franciaország és több más állam.
    „Nem hagyom, nem hagyhatom, hogy Magyarországot ezzel az aljas indokkal tovább fojtogassák (…), megvívtam csatáimat, megvívom ezután is, (…), ünnepeljen az USA, Izrael, Németország, Franciaország, meg a többi, és itthoni csatlóshada, nemzetem zsarolása, hazánk megfojtása árán nekem (…) a Táncsics-díj nem kell, tehát lemondok róla, visszaadom azoknak, akik méltatlannak találtattak, hogy engem méltónak találjanak rá” – mondta Szaniszló Ferenc.
    Balog Zoltán kedden írt – és a saját honlapján is közzétett – levelében kérte Szaniszló Ferencet a díj visszaadására, a miniszter azt közölte, a díjat tévedésből ítélte oda az újságírónak.
    A tárca vezetője azt írta: „2013. március 15-e alkalmából Táncsics-díjat adományoztam Önnek a Magyar Újságírók Közössége felterjesztése alapján. Döntésemmel elsősorban azt a munkát szándékoztam elismerni, melyet külpolitikai újságíróként végzett, amikor az egykori szovjet térségből és a balkáni háborúról tudósított”.
    „A döntés meghozatalát követően értesültem azokról, az elmúlt években tett kijelentéseiről, melyekkel nem tudok azonosulni, mert szemben állnak az általam és a Kormány által képviselt értékekkel” – folytatta Balog Zoltán.
    „Rossz döntésemet a nyilvánosság előtt is rögtön beláttam. Más eszközöm nem lévén, ezúton kérem arra, szíveskedjen visszaadni az Önnek általam, tévedésből megítélt Táncsics-díjat. Bízom bölcs döntésében” – zárult a miniszter keddi levele.
    A Táncsics-díj visszavonását több emberi jogi szervezet, valamint az Egyesült Államok és Izrael kérte a kormánytól, arra hivatkozva, hogy Szaniszló Ferenc Echo TV-s munkásságát gyűlöletkeltő rasszizmus jellemzi.

MTI

hirdetés
Previous articleSzlovák Nemzeti Párt: Magyarország kérjen bocsánatot a történelmi sérelmekért
Next articleBerényi: El kell kerülni a felvidéki magyarok meghurcolását a választások során