HAZA BELFÖLD SHMÚ: Árvízvédelmi készültség van érvényben, a hegyekben erős szél várható

SHMÚ: Árvízvédelmi készültség van érvényben, a hegyekben erős szél várható

601
hirdetés

Szerdán is árvízvédelmi készültség van érvényben az ország több pontján, főleg Nyugat- és Közép-Szlovákiában. A hegyekben erős szélre kell számítani – figyelmeztetnek a meteorológusok. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) első- és másodfokú figyelmeztetést adott ki a szél miatt.

FOTO TASR – Dano Veselský

Másodfokú árvízvédelmi készültség van a Szakolcai, a Szenicei járásban, az Érsekújvári járás északi részén és az Aranyosmaróti járásban, elsőfokú a Malackai, a Pozsonyi, a Dunaszerdahelyi, a Komáromi, és az Érsekújvári járás déli részén, valamint a Vágújhelyi, a Trencséni, az Illavai, a Puhói, a Vágbesztercei, a Nagybiccsei járásban, a Zsolnai járás északi területein, a Turócszentmártoni, a Stubnyafürdői, a Rózsahegyi, a Liptószentmiklósi, a Zsolnai, a Csacai, a Kiszucaújhelyi, a Námesztói, a Turdossini, az Alsókubini, a Báni, a Privigyei, járásban, a Lévai járás keleti részén, és a Nagymihályi járásban.
A hegyekben erős szélre kell számítani a Besztercebányai, a Breznóbányai, a Poprádi, a Liptószentmiklósi, a Rózsahegyi és a Turdossini járásban. Az erdős területek fölött 110-135 kilométer/órás erősségű széllökésekre, átlagosan 70-85 kilométer/órás, orkán erejű szélre kell számítani.

TASR

hirdetés