HAZA RÉGIÓ Samu István vezeti az MKP választási listáját a Komáromi járásban

Samu István vezeti az MKP választási listáját a Komáromi járásban

1008
hirdetés

53770A Magyar Közösség Pártjának komáromi járási küldöttei jelöltállító konferenciát tartottak május 16-án, Bátorkeszin. A tanácskozás legfontosabb napirendi pontja a járás parlamenti képviselőjelöltjeinek megválasztása volt. A küldöttek Samu Istvánt, az MKP Országos Elnökségének tagját választották listavezetővé, Petheő Attila jelölését a küldöttek többsége nem támogatta.

A konferencián jelen volt Berényi József, az MKP elnöke, Szigeti László, az MKP Országos Tanácsa elnöke, Farkas Iván, az MKP gazdasági és régiófejlesztési alelnöke.

A komáromi járásban működő helyi szervezetek összesen 18 jelöltet állítottak, az MKP komáromi járási választási listája azonban ennél eggyel kevesebb, tizenhét nevet tartalmaz, Petheő Attilát ugyanis a küldöttek többsége nem támogatta. Az MKP korábbi komáromi járási elnöke így lekerült a képviselőjelöltségre pályázók listájáról, ami azt jelenti, hogy nem lesz rajta az MKP 2016-os választási listáján sem. Információink szerint Petheő elmozdítását a komáromi küldöttek kezdeményezték.

„Úgy gondolom, hogy a sikerült egy jó listát állítanunk, hiszen vannak köztünk polgármesterek, megyei képviselők, fiatalok és olyanok, akik a civil életben már bizonyítottak. Pozitívumként értékelem, hogy a konferencián jelen voltak stratégiai partnereink, a Via Nova ICS, a Csemadok és a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház is – velük együtt készülünk a 2016-os parlamenti választásokra” – mondta el a Felvidék.mának Gyarmati Tihamér járási elnök.

A listát Samu István, az MKP Országos Elnökségének tagja, az MKP járási szervezetének alelnöke vezeti, a második helyen Horváth Árpád, Gúta polgármestere szerepel, de helyet kapott a listán függetlenként Knirs Imre, Komárom alpolgármestere is.
A tanácskozás végén a konferencia határozatban rögzítette a megválasztott képviselőjelölteket. Ők a következők (abc sorrendben): Basternák Ildikó (Ógyalla), Becse Norbert (Naszvad), Csonka Lajos (Komárom), Dolník Tibor (Bátorkeszi), Domin István (Izsa), Ertl Péter (Komárom), Fekete Ferenc (Komárom), Finta Gergely (Karva), Gyarmati Tihamér (Szentpéter), Horváth Árpád (Gúta), Knirs Imre (Komárom – független), Labancz Roland (Bátorkeszi), Samu István – listavezető (Gúta), Szabó Olga (Pat), Szalai Miklós (Hetény), Szalay Rozália (Kolozsnéma), Viola Miklós (Gúta).

Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleBallagtak az érettségizők
Next articleBandor Éva fogadása a városházán