HAZA BŰNÜGY Rendőrökre lőttek menekülő embercsempészek, az elkövetőket elfogták

Rendőrökre lőttek menekülő embercsempészek, az elkövetőket elfogták

705
hirdetés

Rendőrökre lőttek menekülő embercsempészek hétfő reggel az M5-ös autópályán, Inárcs térségében, az elkövetőket elfogták, sérülés nem történt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

MTI/Mihádák Zoltán

    A rendőrök bűnügyi információk alapján akartak ellenőrizni egy főváros felé haladó magyar rendszámú kisteherautót az autópályán, de a jármű nem állt meg, és a kocsiból több lövést adtak le a rendőrautó irányába. A rendőrök ennek ellenére tovább követték a járművet, amely végül Budapest határában megállásra kényszerült – olvasható a police.hu oldalon.
Mint írták, a gépkocsivezető és a mellette ülő férfi bemenekült egy közeli erdőbe, közben további lövéseket adtak le a rendőrök irányába. Az egyik rendőr figyelmeztető lövést követően viszonozta a tüzet. A két, magát irakinak valló férfit nem sokkal fél kilenc előtt, a XIX. kerületben fogták el.
A kisteherautóban 21 illegális bevándorló utazott, aki szír állampolgárnak vallotta magát. A lövöldözésben senki nem sebesült meg.
A BRFK közölte azt is, hogy a két férfi elfogása érdekében lezárták az érintett területet, és a helyszínre rendőröket, kutyás egységeket, nyomozókat és helyszínelőket irányítottak.
A lövöldözők utáni hajszába bekapcsolódott a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége is.
Az ügyben embercsempészés miatt a BRFK, míg hivatalos személy elleni erőszak miatt a Központi Nyomozó Főügyészség indít eljárást – olvasható a police.hu oldalon.
Fülöp Gergely, a BRFK kommunikációs osztályának vezetője délutáni sajtótájékoztatóján ismertette: valamennyi illegális bevándorló férfi.
Elmondta azt is, hogy bár a lövöldözés során senki sem sérült meg, a két iraki embercsempész menekülés közben kisebb horzsolásos sérüléseket szenvedett, egyikük rosszul is lett. Kórházba vitték őket, de nem igényeltek ellátást. A rendőrségen tolmácsok segítségével megkezdik a kihallgatásukat, majd őrizetbe veszik őket.
Az alezredes beszámolt arról is, hogy a nap folyamán a Terrorelhárítási Központ további négy külföldi férfit fogott el az M1-es autópályán Győr térségében, akik az adatok szerint köthetők a két elfogott iraki embercsempészhez.


MTI

hirdetés
Previous articleMikulec: Óriási nyomás nehezedik a külső schengeni határra
Next articleA lakosság 48 százaléka tekint pozitívan a bársonyos forradalomra