HAZA HÍR-MIX Pozitív változások várhatók a Komáromi Kórházban

Pozitív változások várhatók a Komáromi Kórházban

1042
hirdetés

Az AGEL-csoporthoz tartozó Komáromi Kórház stratégiai fejlesztési terve nemcsak saját finanszírozású beruházásokon alapul, hanem uniós támogatásokon is. Az utóbbi öt évben a kórház fejlesztésébe több mint 22 millió eurót ruháztak be. Tavaly valósult meg például 11 millió euró értékben az új sürgősségi felvételi részleg, melyhez a kórház uniós alapokból nyújtott támogatásban is részesült. 2023-ban a legnagyobb, 1,5 millió eurós beruházásból építették ki a csúcsszínvonalat képviselő MRi-munkahelyet. A fejlesztésre irányuló beruházásokat a kórház a jövőben is folytatni szeretné, a napokban ismertette azokat a további változásokat, melyek javítják a betegek kényelmét és az egészségügyi ellátás színvonalát.


A kórház a közeljövőben két pavilon teljes felújítását tervezi. „A rekonstrukció célja a sebészeti-traumatológiai-ortopédiai osztály három kezelőegységében 60 ágy kialakítása a biokémiai és hematológiai laboratórium diagnosztikájával, transzfuziológiai készítmények készítésével összhangban” – vázolta Miroslav Jaška, az AGEL Komáromi Kórházának igazgatója.

A projekt magában foglalja az egész épület teljes korszerűsítését és a sebészeti fekvőbeteg-ellátó pavilonban nyújtott egészségügyi ellátás színvonalának emelését különálló mosdókkal ellátott egy- és kétágyas szobákban. „A következő célkitűzésünk az E pavilont és a sürgősségi betegfelvételi pavilont összekötő részben a sebészeti intenzív osztály részére 5, az egynapos ellátás biztosításához pedig 12 ágyat létesíteni” – tette hozzá.

Felújításra vár a P pavilon is, mely a kórház keleti részének egy nyugodt szegletében található, és ideális feltételeket biztosít majd a tartós kezelésre szoruló betegek egészségügyi ellátásához. Az ide vonatkozó tervben 20 palliatív ágy, valamint az elhúzódó kezelésre szorulók és a fiziátriai-rehabilitációs osztály 29 ágyának kialakítása szerepel” – folytatta a további elképzelések ismertetését.

Jó hírekkel szolgálnak a leendő kismamáknak, valamint a nőgyógyászati problémákkal küzdő betegeknek is. „A nőgyógyászati és szülészeti osztály, a neonatológiai osztály és a gyermekosztály, összesen 77 ággyal, szintén átfogó rekonstrukcióra vár“ – tette hozzá.

„Ugyanakkor jelentős összeget fordítunk egészségügyi berendezések beszerzésére, különösen az onkológiai osztály, a fizioterápiás és rehabilitációs osztály, a palliatív ellátás és a műtők felszereltségének bővítésére. Az említett eszközök beszerzésének célja a fekvőbeteg-ellátás minőségének és hatékonyságának javítása” – vázolta elképzeléseiket Jaška.

A tervezett középtávú beruházásokat részben saját, illetve külső forrásokból szeretnék finanszírozni, e források sikeres megszerzésének függvényében. „Minden felújítás szervezési változtatásokat tesz szükségessé és ez a betegekre is kihat. Azonban mindenképp arra törekszünk, hogy a legkevésbé zavarjuk a betegek és a kórházba látogatók kényelmét. Meggyőződésem, hogy a kórház fejlesztése Nyitra megye elnöke, Branislav Becík mérnök és Komárom polgármestere, Mgr. Keszegh Béla segítségének és támogatásának is köszönhetően sikerülni fog – zárta a fejlesztési tervek ismertetését Miroslav Jaška.

agel, (N.Zs.)

hirdetés
Previous articleMTÜ: teltházas hétvégét hozott Budapestnek a Szent István-napi programsorozat
Next articleSHMÚ: Hétvégén jelentősen felerősödik a hőség