HAZA RÉGIÓ Pista bácsi 95 évesen is aktív

Pista bácsi 95 évesen is aktív

845
hirdetés

1Március 6-án dr. Molnár Attila polgármester és Takács József képviselő köszöntötte az 1919-ben született Mayer Istvánt. Pista bácsi 95 éves kora ellenére igen jó egészségi és szellemi frissességnek örvend, mint mondta, évek óta nem is kereste fel az orvost.

Mayer István tősgyökeres szőnyi, a Petőfi Sándor utcai házban 1948 óta lakik. Akkor nősült meg, feleségét a Molajban ismerte meg. Két gyermekük született, sőt azóta már két unokával és már két dédunokával is büszkélkedhet.

– Tűzoltó voltam, onnan 1974-ben mentem nyugdíjba, majd a vasútnál dolgoztam még 22 évig. A szabadnapjaimon pedig a tsz-hez jártam – tudtuk meg Mayer Istvántól. Szerencséjének köszönhetően a második világháború idején nem került ki a frontra, ugyanis különítményes volt, így a fehérvári hadtesttörzshöz irányították hat hónapra. Pista bácsi rokonsága igen nagy, az egészségét pedig saját bevallása szerint a napi egy kupica pálinkának köszönheti. Elektromos kerékpárjával még ma is gyakran rója az utakat. Elmondta, hogy szavazni is ezzel megy majd, ugyan a kora lehetővé tenné, hogy mozgóurnát igényeljen, de ő ezt nem szeretné.

Nem vagyok beteges típus, szóval engem nem kell elkényeztetni. Igénylem is a mozgást, most is teszek-veszek a kertben – mondta Pista bácsi, aki dr. Molnár Attila polgármestertől vette át Orbán Viktor miniszterelnök, illetve a város üdvözletét.
Galéria: Pista bácsi 95 évesen is aktív

KOMAROM.HU

hirdetés
Previous articleA pozsonyiak gazdagabbak, a kassaiak elégedettebbek
Next articleKomáromi autótesztelő: Opel Insignia Cosmo 2.0 CDTI BiTurbo: Tökéletes utazólimuzin