HAZA RÉGIÓ Pince – Ifjúsági és Egyetemi Klub nyílik Komáromban

Pince – Ifjúsági és Egyetemi Klub nyílik Komáromban

963
hirdetés

45643_305_210A megnyitó május 9-én, azaz pénteken este 20:00-tól a Tiszti Pavilon 142 szám alatt a Pince klubban (régi Zeppelin klub helyén)lesz.

„Az egyetemi és ifjúsági klub iránti igény már évek óta napirenden van az egyetemi közéletben, így néhányan gondoltunk egy merészet és elkezdtünk azon dolgozni, hogy létrehozzunk egy klubot, közösségi teret. Mégpedig olyat, ami minél szélesebb réteget és érdeklődési körrel rendelkező csoportot megszólít, egybegyűjt. A helyszínen saláta és szendvicsbár is üzemelni fog” – nyilatkozta Czibula Ádám a kezdeményezők nevében.
Céljuk egy olyan közösségi tér biztosítása a komáromi magyar egyetemisták és fiatalok számára, ahol összegyűlhetnek, bemutathatják tehetségüket, munkáikat, eredményeiket (kép, festmény és rajzkiállítások, szárnyaikat lebegtető művészpalánták, zenészek, stb.). Emellé közösségi vitákat, beszélgetős esteket is szeretnének tartani, de folyamatban vannak a város kulturális életébe való komolyabb bekapcsolódási pontok egyeztetése is, illetve minden új elképzelésre és ötletre nyitottak és örömmel fogadják azokat.
„Ezért is támogatta a kezdeményezésünket Komárom Város Önkormányzata és a képviselő testület. A hallgatói és oktatói igazolványokkal a klubban extra kedvezményeket lehet majd igénybe venni, ami csak az egyetemista közegnek lesz majd elérhető, ezzel is biztosítva a közösség összekovácsolódását, amire óriási szükségünk van, főleg mivel a magyar kisebbség aránya 10 év alatt sokat csökkent itt Felvidéken” – tette hozzá Czibula.
A hely facebook oldala a következő lesz: https://www.facebook.com/pinceclub; weboldala pedig szintén május 9-től érhető el a pince.sk címen.
A május 9-i megnyitó után egy kis kóstolóval szeretnének kedveskedni a vendégeknek. Mindenkit szeretettel várnak.

Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleKorán kezdik a kis tolvajok…
Next articleGyermekek haltak meg egy spanyol buszbalesetben