HAZA KÜLFÖLD Orbán Viktor harmadszor lesz miniszterelnök

Orbán Viktor harmadszor lesz miniszterelnök

879
hirdetés

45677_305_210Orbán Viktor ma délután 15 órakor leteszi a miniszterelnöki esküt. A Fidesz-KDNP elnökét harmadszor választják miniszterelnökké, az eseményt a Hír Televízió élőben közvetíti.
Az Országgyűlés mai programjában kizárólag a miniszterelnök megválasztásáról döntenek. Áder János köztársasági elnök Orbán Viktor jelenlegi miniszterelnököt javasolta kormányfővé választani. Az érvényes voksoláshoz a képviselők több mint felének a szavazata szükséges. Fidesz-KDNP az áprilisi országgyűlési választásokon újból megszerezte a kétharmados többséget, így a miniszterelnöki szavazáson biztos többség szavaz Orbán Viktorra.
A csütörtökön javasolt és elfogadott napirend alapján a kormányfő megválasztásával kezdődik, majd az ünnepélyes eskütétellel folytatódik az ülés. A kormányfő személyéről vita nélkül döntenek a képviselők. Az esküt a Himnusz követi és a megválasztott miniszterelnök felszólal.
Ez alkalomból a Fidesz nagygyűlést szervez a megújult Kossuth téren. A kivetítőkön élőben nézhetik a parlamenti, ahol Orbán Viktor, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője mond beszédet.

Felvidék.ma

hirdetés
Previous article2020-ig további 118 kilométernyi autópálya
Next articleFeszty Árpádra emlékezünk