HAZA GAZDASÁG Olcsóban jött ki az idei húsvéti menü?

Olcsóban jött ki az idei húsvéti menü?

1011
hirdetés
45316A húsvéti ünnepek előtt egyes élelmiszerek ára mérsékelten csökkent a tavalyi év hasonló időszakához képest. A Statisztikai Hivatal nemrég tette közzé a Slovstat-adatbázisában az összehasonlító adatait.

„Némely élelmiszerfélék esetében a fogyasztók a húsvéti ünnepek előtt mérsékelt árcsökkenést tapasztalhattak, így tehát valami pénzt meg is takaríthattak. Feltételezzük azonban, hogy ők a szokványos élelmiszervásárlás során a boltokban nem érzik meg a jelentősebb árcsökkenést” – jegyezte meg Jana Glasová, a Postabank elemzője az adatokra hivatkozva.
A közzétett adatok alapján a legnagyobb árcsökkenés (16,7 %) a fehér lisztből készített kifli árában észlelhető. A tyúktojás ára, tavaly márciushoz viszonyítva 12,4 százalékkal csökkent. Az ünnepi nagybevásárlás során további megtakarítást érhettek el kristálycukor, búzaliszt, a belsőségek nélküli csirke és a csontos sertéskaraj vásárlása esetén is. Átlagosan mintegy 1,7 százalékkal csökkent a felsorolt termékek ára.
Ezzel szemben a burgonya ára jelentősen növekedett 2013-as évközi értékével összehasonlítva. Továbbá kismértékben növekedett a tejtermékek és egyes húsféléből készült szalámik ára.
Az idei ünnepek előtt is tapasztalható volt az egyes élelmiszerekre vonatkozó árkedvezmények. Ezzel kapcsolatban az elemző elmondta, ezen akciók legtöbbször a hagyományos húsvéti élelmiszerekre vonatkoztak.

tasr. nyomán, PP, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleMegható film készült Csaba testvérről – A románok szerint is megváltoztatta a világot
Next articleRockszínpadosok „flashmoboztak” Dunaszerdahely és Érsekújvár utcáin