HAZA RÉGIÓ Ógyallán megalakult az új képviselőtestület, a Szövetség képviselői is elégedettek

Ógyallán megalakult az új képviselőtestület, a Szövetség képviselői is elégedettek

563
hirdetés

A Komáromi járás négy városa közül elsőként Ógyallán került sor a régi-új polgármester, Peter Závodský és a 11 képviselő eskütételére. Az új városi önkormányzat művelődési házban tartott alakuló ülésén az a döntés született, hogy a Szövetség testületbe bejutott három képviselője ezentúl négy szakbizottság elnökeként is dolgozhat „Feszty városáért“.

„Az új képviselőtestület alakuló ülésének fénypontjaként az újraválasztott Peter Závodský polgármester és az önkormányzat 11 tagja, vagyis a Szövetség színeiben Ondrusek Péter, Ágh László és én, valamint az 5 független képviselő: Štefan Pupák Štefan Tomaščin, Hamranová Mária, Norbert Seifert és Štefan Bogner, továbbá 3 párt egy-egy képviselője: Ctibor Melich (SaS), Angelika Hajníková (ODS) és Anna Žigová (Hlas) is letette a hivatali esküt” – tájékoztatta portálunkat Basternák Ildikó képviselő, ex-polgármester.

Leszögezte: a polgármester döntése alapján az alpolgármester Hamranová Mária maradt. „Arról is határozat született, hogy a gazdasági válság idején a polgármester bérét az alapszintre csökkentjük, vagyis az eddigi 10 százaléknyi többletpénzt ezentúl nem kapja meg. Az alpolgármester bére pedig a döntésünk alapján a polgármesteri fizetés 70 százaléka lett.“

Kérdésünkre, hogy módosították-e a szakbizottságok struktúráját, elnevezését, s azokból hány fog működni, az informátorunk így válaszolt: „Ahogy eddig volt, úgy ezentúl is 9 szakbizottság működhet, sem a struktúrájuk, sem az elnevezésük nem változott“.

Majd örömmel tudatta, hogy a Szövetség önkormányzatba bekerült mindhárom tagja bizottsági elnökként is dolgozhat Ógyalláért és lakosaiért: „Ondrusek Péter a környezetvédelmi, Ágh László a vállalkozói, üzleti, mezőgazdasági és foglalkoztatási bizottság élére került, nekem pedig két bizottsági elnöki poszt is jutott: egyrészt a szociális, egészségügyi és lakásügyekkel foglalkozó, másrészt az összeférhetetlenségi bizottságot vezethetem. Az utóbbi kapcsán megjegyezendő, hogy abban minden pártnak, csoportnak kellett tagot jelölnie, vagyis a Szövetség, a SaS, az ODS és a Hlas egy-egy képviselője és egy független képviselő dolgozik majd együtt. Mivel a miénk a legerősebb frakció, ezért annak is én lettem az elnöke. Ráadásul az önkormányzat engem ruházott fel azzal a jogkörrel, hogy szükség esetén, bármikor összehívhatom a testületi ülést, valamint az eskettető képviselők közé szintén besoroltak“.

Basternák Ildikótól azt is megtudtuk, hogy az ünnepi alakuló ülésen más nem történt. „Az érdemi munka a november 24-én tartandó, zártkörű ülésünkön kezdődik, ahol a 2023-as évi költségvetést akarjuk elfogadni. Az első nyilvános, rendes ülésünk pedig vélhetően december 13-án lesz. Remélhetőleg, a továbbiakban is ugyanilyen kompromisszumkészség mutatkozik majd a képviselők részéről, mint amilyet az alakuló ülésünkön tapasztaltunk. Minden téren sikerült megegyeznünk, s mi, a Szövetség képviselői is elégedettek vagyunk mindazzal, amiről közös akarattal döntöttünnk“ – zárta tájékoztatását az interjúalanyunk.

Nagy-Miskó Ildikó, dunataj.sk

Képek: Basternák Ildikó archívumából

hirdetés