HAZA RÉGIÓ Neves előadók a Komáromi Egyetemi Napok második napján is

Neves előadók a Komáromi Egyetemi Napok második napján is

830
hirdetés

DSC_6843Az idén tizedik alkalommal megrendezésre  kerülő Komáromi Egyetemi Napok második napján ismét neves előadókkal készültek a szervezők az érdeklődők számára.

A nap első előadója Világi Oszkár a Slovnaft vezérigazgatója volt, aki a változások téma köré építette fel előadását. Beszédében szót ejtett a társadalmi és a forradalmi változásokról, valamint arról, hogyan kell, hogyan kellene ennek működnie. E gondolatok felvázolása után előbb általánosságban, majd a Slovnaftra vetítve vázolta fel, hogyan kell működnie egy innovatív cégnek.

A közönség kérdései között sok volt az előadással kapcsolatos visszakérdezés, de kérdezték őt a DAC felvásárlásáról is. Világi DSC_6770Oszkár e kérdésre elmondta, hogy a DAC a régi hírnevétől messze, már nagyon mélyponton volt, így most látta az utolsó lehetőséget a megmentésre. A csapat megvásárlása óta több változást vitt véghez. Állítása szerint most már rend van.

A nap második előadója Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója volt, aki a karrierjéről és a Sziget Fesztivál történetéről tartott előadást. Elmondta, hogy a Sziget valójában egy baráti társaság műve volt. Előtte sosem voltak még fesztiválon, így az addig elérhető egyetlen ilyen jellegű rendezvény az EFOTT volt a minta.

A továbbiakban Gerendai a közönség alakulásáról, a célközönség kialakításáról és a jövőbeli terveiről is beszélt. Arra kérdésre, miszerint Felvidéken terveznek-e fesztivált, vagy bármi rendezvényt szervezni a jövőben, elárulta, hogy a szlovákiai piacban nincs potenciál, és már telítve van, így a közeljövőben erre biztosan nincsenek tervek.

A további részletes program, illetve a bővebb összefoglalók elérhetőek az egyeteminapok.sk weboldalon.

hirdetés
Previous articleA költészet napja Komáromban
Next articleSandra Bullock és Robert Pattinson az MTV Movie Awards csúcstartói