HAZA BELFÖLD Nem fog tárgyalni Ľuboš Blaha leváltásáról a parlament

Nem fog tárgyalni Ľuboš Blaha leváltásáról a parlament

480
hirdetés

Nem sikerült megnyitni a Ľuboš Blaha (Smer-SD) parlamenti alelnök leváltásáról szóló rendkívüli parlamenti ülést, ezért nem fog tárgyalni a javaslatról a parlament. Csupán 69 képviselő támogatta az ülés programjának megszavazását, 78 ellene szavazott, 1 tartózkodott, 1 képviselő pedig nem szavazott.

Fotó: J.I., dunataj.sk

Blahát azért akarta leváltani az ellenzék, mert parlamenti irodájában leakasztotta a falról Zuzana Čaputová államfő portréját és Che Guevara képét tette a helyére, továbbá eltávolította az Európai Unió zászlaját, és minderről videofelvételt tett közzé.
A KDH nem zárta ki, hogy újabb próbálkozást tesz Blaha leváltására. „Továbbra is ragaszkodunk hozzá, hogy Blaha nyilvánosan kérjen bocsánatot, távolítsa el Che Guevara képét az irodájából, és tegye vissza a helyére az Európai Unió zászlaját” – mondta Martina Holečková, a KDH frakcióvezetője.
Az SaS szerint Blaha minden egyes nap újra bebizonyítja, hogy méltatlan a parlament alelnöki posztjára. „Ez olyan közjogi tisztség, amelyet tisztességes, jó modorú és jó fellépésű, jó diplomáciai érzékkel megáldott politikusnak kell betöltenie. Ľuboš Blaha képtelen ilyen viselkedésre” – mondta Branislav Gröhling, az SaS frakcióvezetője.
Martin Dubéci, a Progresívne Slovensko frakcióvezetője leszögezte, a törvényhozás alelnökének a demokratikus értékeket kell képviselnie, és alkalmasnak kell lennie a tisztelettudó párbeszédre. „Ľuboš Blaha ilyen szempontból teljes csőd, nem lenne szabad képviselnie a törvényhozást” – írta Dubéci a közösségi hálón.
Michal Šipoš, a Slovensko, Za ľudí, KÚ frakcióvezetője szégyennek tartja, hogy Blaha a parlament alelnöke lett. „Beszélnünk kell erről, mi természetesen támogatjuk a leváltását” – tette hozzá.

TASR

hirdetés
Previous articleBoldog 30. szülinapot, GIMISZ Diákszínpad!
Next articleSporttörténelmi hét az M4 Sporton