HAZA DUNATÁJ Minden eddigi rekordot megdöntött a tavaszi ár

Minden eddigi rekordot megdöntött a tavaszi ár

809
hirdetés

Most nem a számadatok a lényegesek. A tény, miszerint minden idők eddigi legnagyobb árhullámát vészeltük át, tagadhatatlan. Ismét ezrek voltak a gátakon, önzetlenül, átérezve jelenlétük fontosságát. Szlovákok és magyarok védték a gátakat, vállvetve, egymást segítve. Emberségből, áldozatkészségből jelesre vizsgáztak.

Amiről kevés szó esik, az a két testvérváros közötti együttműködés. A Nokia gyár dolgozói közül sok szlovákiai segédkezett a homokzsákok töltésénél, a két polgármester folyamatosan tájékoztatta egymást a kialakult helyzetről, s ahol tudták, kisegítették egymást.

Példás volt a szlovák kormány intézkedése, a belügyminiszter, a környezetvédelmi és a hadügyminiszter szinte mindennapos látogató volt, irányították, példás rugalmassággal átcsoportosították Pozsonyból a hadügyi és katasztrófavédelmi mechanizmusokat.

Az árhullám ugyan levonult, de a hidrometeorológusok a Duna újabb támadásával fenyegetnek, hiszen az Alpokban kiadós esőzések vannak. A hét végére az öreg folyó másfél méteres emelkedését prognosztizálták.

DUNATAJ.SK

hirdetés
Previous articleGútán tanácskoztak az MKP-s polgármesterek
Next articleNehéz a nyugdíjasoknak Szlovákiában