HAZA RÉGIÓ Mi is szedtük!

Mi is szedtük!

876
hirdetés

rfrfKét napon át közel 300 diák szedte a szemetet városunkban, hiszen Komárom idén is csatlakozott hazánk egyik legnagyobb önkéntes programjához, a TeSzedd! akcióhoz. Az esemény az elmúlt időszakban több szempontból is kinőtte magát, egyrészt háromnaposra bővült, másrészt pedig kapcsolódott az összeurópai takarítási programhoz is.

Juhász Márton környezetvédelmi referenstől megtudtuk, hogy a hulladékgyűjtéshez szükséges eszközöket a program részeként kapta meg a város, a munkaerőt pedig a Feszty Iskola tanulói és a Kultsár Szakközépiskola diákjai adták. Így közel háromszázan szedték a szemetet pénteken és szombaton.

– A Fesztyben körülbelül 250 gyerek gyűjtötte a hulladékot, tette rendbe az iskolája környékét. Komáromban tavaly is nagy sikere volt a TeSzedd! akciónak, idén elsősorban a fiatalságra koncentráltunk, hiszen az ő hozzáállásuk még formálható. A közös munka pedig jó csapatépítésnek számít – mondta el Juhász Márton környezetvédelmi referens.

A szombati napon a Kultsár István Szakközépiskola diákjai húztak kesztyűt, hogy tegyenek valamit a környezetért. Turi Bálint, az iskola igazgatója kihangsúlyozta, hogy minden hasonló kezdeményezéshez szívesen csatlakoznak. Az intézményben is nagy hangsúlyt fektetnek a környezettudatos életmódra, külön gyűjtik az elhasznált elemeket és CD-ket.

A TeSzedd! programhoz bárki csatlakozhatott, így egy önkéntesekből álló csapat is bekapcsolódott a nagytakarításba.

Galéria: Mi is szedtük!

komarom.hu

hirdetés
Previous articlePontosították az uzsoraellenes szabályozást
Next articleMa születhet jogerős döntés a gyermekét tóba ölő szlovák nő ügyében