HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Megosztott dunaszerdahelyi, galántai és somorjai győzelem a csemadokos történelmi vetélkedőn

Megosztott dunaszerdahelyi, galántai és somorjai győzelem a csemadokos történelmi vetélkedőn

614
hirdetés

A Csemadok Országos Tanácsa és Ifjúsági Tagozata társszervezőkkel együtt, az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából, október 19-én a témához méltó helyen, a Komáromi Szekeresgazdák Hagyományőrző Egyesület termeiben tartotta meg a Trombita harsog, dob pereg című vetélkedő döntőjét. Végül az egyforma pontszámot elért dunaszerdahelyi Szabó Gyula Szakközépiskola TriÁsz, a galántai Kodály Zoltán Gimnázium Cicavirágok és a Somorjai Madách Imre Gimnázium Nemzetőrök nevű csapata megosztott első helyen végzett.

A 3 győztes csapat boldog tagjai az ódon falak között

Portálunk jelen volt az izgalmas többfordulós viadalon, amelyet Kaszás Kornél, magyarországi szerkesztő-műsorvezető, a Petőfi Program ösztöndíjasa vezetett. A Csemadok nevében a főszervező, Görföl Jenő országos titkár és Neszméri Tünde, az Országos Elnökség ifjúsági munka koordinálásával megbízott tagja, illetve Petheő Attila, a Csemadok Komáromi Területi Választmányának elnöke szólt a döntőbe bejutott 7 háromfős csapat tagjaihoz és felkészítő tanáraihoz.

A Somorjai Nemzetőrök: Hloska Levente, Lengyel Balázs és Lengyel Ádám Óváry Péter felkészítő tanárral

A zsűriben annak elnökeként Kovács László helytörténész, a somorjai Madách Imre Gimnázium nyugalmazott tanára és igazgatója, tagjaiként pedig Bárdos Gábor pedagógus, Somorja volt polgármestere, valamint a felvidéki származású, Magyarországon élő Limpár Péter történész-oktatásfejlesztő dolgozott.

Veres László felkészítő tanár és a Cicavirágok: Kerek Lilla, Kovács Barnabás, Kerek Anna

A vetélkedőről, amely megvalósulását anyagilag, díjakkal és/vagy szervezőmunkával a Nemzetpolitikai Államtitkárság, a MOL-Új Európa Alapítvány (a Határtalan Nyár 2023 programsorozata részeként), a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, valamint a Veritas Történetkutató Intézet és Levéltár támogatta, a Magyar 7 hetilap október 26-i számában bővebben írunk. Természetesen, a főszervezőt és a három győztes csapat legbátrabb képviselőit is megszólaltattuk…

Duborszky Attila felkészítő tanár és a TriÁsz tagjai: Szikhart Emma, Berecz László és Menyhart Kevin

Nagy-Miskó Ildikó, ma7.sk

hirdetés
Previous article„Az ’56-osok bátorsága és hazaszeretete világszerte összeköt minket”
Next articleMegújult a Szent András-bazilika szentélye