HAZA RÉGIÓ Megkezdődött a legjobb hét a városban!

Megkezdődött a legjobb hét a városban!

285
hirdetés

szak- és Dél-Komárom közös testületi ülésével kezdődött el a Komáromi Napok rendezvénysorozat április 26-án. A Csillagerődben tartott ünnepi alkalmon adták át az idei Díszpolgári kitüntető címeket, valamint a Pro Urbe elismeréseket és a Polgármesteri díjakat.

Az esemény a Komárom Fiatal Tehetsége-díjas Benyó Andor, az Egressy Béni Alapfokú Művszeti Iskola növendékének trombitajátékával kezdődött. Az Észak- és Dél-Komárom együttes ünnepi ülésen megjelenteket elsőként dr. Molnár Attila, Dél-Komárom polgármestere köszöntötte. Elsőként Keszegh Béla, Észak-Komárom polgármestere adta át az Észak-Komárom által adományozott díjakat, majd Hajnal Dóra, a Humán Ügyek Bizottságának elnöke ismertette a dél-komáromi kitüntető címekről, elismerő díjak odaítéléséről szóló képviselő-testületi határozatokat.

Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2023. évben Komárom Város Díszpolgára címet adományozott Hamrák Zsófia, korábbi önkormányzati képviselő, tanácsnok, bizottsági elnök és Szabó Ferenc, az Egressy Fúvószenekar Karnagya, az Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola művésztanára részére.

Komárom Városért Emlékérmet vehetett át Benczik Attila, a Szőnyi Dolgozók Horgász Egyesület elnöke, dr. Schler Szilvia, gyermekorvos, a Komáromi Horgászegyesület- a díjat Kállai Ferenc vette át-, Kőrösi Flórián, a Monostori Kulturális Egyesület elnöke, valamint Vas Gyuláné, a Komáromi Nőklub elnöke.

A testület a város társadalmi, gazdasági, oktatási, közművelődési, művészeti, sport egészségügyi, és szociális életének, valamint a komáromi gyermek- és ifjúságvédelem területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó szervezet, személy vagy csoport tevékenysége elismerésére polgármesteri díjat alapított. Komárom Város polgármestere az idei évben három elismerést ítélt oda.

2023-ban Polgármesteri-díjban részesült Dikász Lászlóné, a Koppánymonostori Őszirózsa Nyugdíjasklub vezetője, a Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők Egyesülete – a díjat dr. Fehérvári Dávid vette át, továbbá a Szőnyi Alkotóműhely – az elismerést Hornig Rudofnénak adták át.

Az ünnepi műsorban közreműködtek az Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola tanárai, Szabó-László Anikó és Takácsné Fekete Patrícia, az iskola növendéke, Benyó Andor, a komáromi szekeresgazdák és huszárok, valamint a városi rendőrség és a közterület-felügyelet munkatársai. A közös ünnepi testületi ülés a Klapka indulóval zárult.

Az ünnepi testületi üléssel hivatalosan is elkezdődött a Komáromi Napok rendezvénysorozat, melyet 1992-től hagyományosan a dicsőséges tavaszi hadjárat emlékére közösen rendez meg Észak-és Dél-Komárom.
komarom.hu
hirdetés
Previous articleTovább vizsgálják,hogyan kezelték a világjárvány okozta helyzetet az illetékesek
Next articleKiteljesedett a négy év munkájaA legjobb nyelvművelő a középiskolások közt ismét selyés diáklány lett