HAZA BELFÖLD Tovább vizsgálják,hogyan kezelték a világjárvány okozta helyzetet az illetékesek

Tovább vizsgálják,hogyan kezelték a világjárvány okozta helyzetet az illetékesek

367
hirdetés

Továbbra is folyik annak a vizsgálata, hogyan kezelték a helyzetet a világjárvány idején az illetékesek – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Zuzana Drobová, a Főügyészség szóvivője.

Kép: illusztráció, Pixabay

„Az ügyben a Főügyészség ügyésze folytat vizsgálatot. Jelenleg az írásos dokumentumok összegyűjtése, és a tanúk kihallgatása folyik. Az eljárás jelenlegi szakaszában részletes tájékoztatást nem adhatunk” – mondta Drobová.
A Főügyészség ügyésze januárban indított büntetőeljárást a COVID-19 járvány kezelése során elkövetett akadályozás és általános veszélyeztetés miatt, ami miatt indokolatlanul megnövekedhetett a halálozási arány.
A világjárvány során elkövetett hibákra hívja fel a figyelmet az a petíció is, amelyet eddig közel 10 ezren írtak alá. A Még élniük kellene (Mali ešte žiť) elnevezésű petíció kezdeményezői az elkövetkező hetekben beadvánnyal fordulnak a Főügyészséghez, az Állami Számvevőszékhez (Najvyšší kontrolný úrad SR) és a gazdasági versenyhivatalhoz (Protimonopolný úrad SR), azzal a céllal, hogy vizsgálják felül több állami intézmény által a világjárvány idején meghozott intézkedéseket és döntéseket.

TASR

hirdetés
Previous articleMájus 24-től június 8-ig ideiglenesen visszaállítják a határellenőrzést
Next articleMegkezdődött a legjobb hét a városban!