HAZA RÉGIÓ Marianumi hívogató ovisok számára, farsangi hangulatban

Marianumi hívogató ovisok számára, farsangi hangulatban

459
hirdetés

Több tucat gyerkőc vigadt önfeledten a komáromi Marianum Egyházi Iskolaközpont Rozmaring utcai épületének aulájában február 8-án délután megtartott Farsangolón, amely a jelenleg 106 óvodással, 103 alsó tagozatos, valamint 133 felső tagozatos alapiskolással és 79 gimnazistával működő intézmény beíratási rendezvénysorozatának második állomása volt. Annak igazgatósága reméli, hogy ahol az aprónép időről időre jól érzi magát, oda majd a tanévnyitóra is szívesen visszatér.

Vajon a saját szüleik felismerik a maszkos kis farsangolókat?

Miközben a kolléganői fogadták a tágas aulába érkező családokat, Juhász Tímea magiszter, az intézmény igazgató-helyettese portálunkat a Hívogató-műsorfüzérrel kapcsolatos szándékukról tájékoztatta.

Minden évben más-más módon igyekszünk minél több óvodást bevonzani az alapiskolánkba. Ebben a tanévben a kollégáimmal úgy döntöttünk, hogy három beíratási rendezvényünkre hívjuk meg a komáromi ovisokat, s azok meghívóit nemcsak a saját ovinkba, hanem valamennyi helyi magyar óvodába eljuttattuk, s a Hívogató plakátja a honlapunkon is megjelent.

Decemberben Mikulásvárót tartottunk, s annak sikerén felbuzdulva, most megrendeztük a Farsangolót, melyre népi és ügyességi játékokkal, mesedramatizálással, interaktív foglalkozásokkal készültünk. Természetesen, a hagyományos lekváros, a hajtogatott csöröge- és forgácsfánk-kupac, valamint a szomjoltó frissítők közös elfogyasztása sem maradhatott ki a programból. Március 23-án (szombaton) 9-12 óra között pedig az Ovisuli elnevezésű foglalkozásunkra várjuk az érdeklődőket, bízva abban, hogy majd az áprilisban esedékes alapiskolai beíratásra is visszatérnek hozzánk” – mondta el.

Táncolva-dalolva, igazi farsangi hangulatban

Aztán ő is leült a játszószőnyeget birtokukba vett lurkók közé, mert kezdődött a farsangi hangulatot megalapozó dalos-táncos banzáj, ami A gomba alatt című közkedvelt mese közös eljátszásával folytatódott. A kicsik szívesen bújtak az állatkák bőrébe, majd a mesebeli eső elől a gomba kalapja alá.

A gomba alatt című közkedvelt mese közös eljátszása közben

Majd kisebb csoportokban igyekeztek helyes válaszokat adni az interaktív táblán e mesével kapcsolatban megjelent kérdésekre, valamint pexesót – memóriakártyákat és képeket raktak a megfelelő helyekre. Miután a házigazdák a szókincsüket és memóriájukat is próbára tették, sportolásra, mozgásra, célba dobásra is lehetőségük nyílt, s a versenyfeladatok a nebulók egyensúlyérzékének, finommotorikájának, önbizalmának fejlesztését is szolgálták.

Célbadobás Juhász Tímea irányításával

A farsangolók egy másik helyiségben pedagógusok és szülők segítségével mutatós állatmaszkokat készíthettek, amelyeket a vidám együttlét emlékére végül hazavihettek. A szülők új ismeretekkel is gazdagodhattak, ugyanis Melicher Andrea marianumi speciális pedagógus az iskolaérettséggel kapcsolatos előadást tartott nekik a szomszédos tanteremben.

Melicher Andrea az iskolaérettséggel kapcsolatban tartott előadást a szülőknek

„Valójában ez a kolléganő Hívogató műsorába beiktatott előadássorozata második része volt, amely során arról is beszélt, hogy melyek az iskolaérettség jelei, és az esetleges hiányosságok hogyan fejleszthetők az őszi tanévkezdésig. A szülők kérdéseire is szívesen válaszolt“ – tudtam meg interjúalanyomtól, aki a siserehad közös farsangfalása után azt is elárulta: a márciusi Ovisuli során pedig a jövendő elsőseik a szüleikkel együtt az alsó tagozatos pedagógusok után majd a felső tagozatos kollégáikat is megismerhetik, s a szaktantermekben is körülnézhetnek, tőlük is különféle feladatokat kapnak.

A szülők ismereteiket is gyarapíthatták…

„Az a szülő, aki felgyorsult világunkban fontosnak tartja gyermeke meghitt családias légkörben, vallásos szellemiségben, kisebb létszámú osztályokban történő nevelését-oktatását, az válassza a Marianumot, ahová szeretettel várjuk vissza a családok apraját-nagyját!“ – üzente meg az iskolaválasztást még fontolgató családoknak.

Ki tudja a helyes megfejtést?

A csemetéikre türelmesen várakozó szülők közül ez alkalommal Bucz Veronikát kérdeztem arról, hogy a párjával együtt miért éppen a Marianumot választják az utódjuknak.

„Jó tapasztalatokról számolhatok be a Marianummal kapcsolatban, ahol a nagyobbik fiunk harmadikos alapiskolás, s mivel minden szempontból elégedettek vagyunk, s ő is jól érzi itt magát, az öccsét is ide íratjuk majd be. Egyrészt az intézmény előnyének tartjuk, hogy a kisebb létszámú osztályokban több idő jut egy-egy tanulóra, ezért mindegyikükkel alaposabban tudnak foglalkozni a pedagógusok, akik a valós értékek és az erkölcsös életmód elsajáttítatására is nagy hangsúlyt helyeznek. Mindketten a marianumi oviban alapoztak, s hisszük, hogy a korszerűen felújított iskolaépületben szerető, vallásos szellemiségben gyarapíthatják az ismereteiket“ – válaszolta távozásuk előtt az elégedett anyuka.

Mutatós állatmaszkok kerültek ki az ügyes kis kezek közül

Nagy-Miskó Ildikó, muzsa.sk

hirdetés
Previous articleGYORSHÍR: A PARLAMENT ELFOGADTA A BTK. MÓDOSÍTÁSÁT, MEGSZŰNIK AZ ÚŠP
Next articleA Selye János Gimnázium diákjainak sikere a kerületi matematikaolimpián