HAZA SJG A Selye János Gimnázium diákjainak sikere a kerületi matematikaolimpián

A Selye János Gimnázium diákjainak sikere a kerületi matematikaolimpián

471
hirdetés

2024 januárjában zajlott a matematika tehetséggondozás legrangosabb hazai versenye, a matematikaolimpia A kategóriájának kerületi fordulója. A Selye János Gimnázium tanulói évek óta sikeresen szerepelnek, s egyre nagyobb létszámban kapcsolódnak be a versenybe, idén 13 diákunk vett részt a megmérettetésen. Az érettségiző negyedikes diákok mellett az alsóbb évfolyamok matematika iránt elkötelezett diákjai is vállalják a többletmunkát és a megmérettetést. A kerületi fordulót egy házi, illetve egy zárthelyi iskolai forduló előzte meg.

Veres Benedek Zoltán, Gyuricsek Ákos, Slezák Dóra, Kovács Kristóf, Ďurčovič Ádám,
Mészáros Ádám

A kerületi forduló 11 eredményes tanulója között hét gimnazista tanulónk szerepel: Ďurčovič Ádám (VI.N), aki az 1. helyen végzett – felkészítői dr. Édes Erzsébet, dr. Bukor Emőke és dr. Horváth Fél Szilvia tanárnők; Mészáros Ádám (IV.A), aki a 2-4. helyen végzett – felkészítője dr. Édes Erzsébet; Kovács Kristóf és Slezák Dóra (mindketten IV.A), akik az 5-6. helyen végeztek – felkészítőjük dr. Édes Erzsébet; Eliáš Simon (II.B) és Gyuricsek Ákos (III.A), akik a 7-9. helyen végeztek – felkészítőjük dr. Lami Zsuzsanna, illetve Juhász Tamás; Veres Benedek Zoltán (IV.A), aki a 10-12. helyen végzett – felkészítője dr. Édes Erzsébet.

A többiek is csak néhány ponttal maradtak le az eredményességről: Fehér Eszter (VII.N) 13-16. helyezett, Bukor Emőke Zsuzsanna (VII.N) és Téglás Dorka (III.A) 17-19. helyezett lett; a további helyeken Ferenczi Bence (VII.N), Vitálos Eszter Tünde (VIII.N) és Komlósi Krisztián (IV.A) végeztek. Szívből gratulálok a versenyzőknek!

Dr. Édes Erzsébet, Veres Benedek Zoltán, Gyuricsek Ákos, dr. Lami Zsuzsanna, Slezák Dóra, Kovács Kristóf, Ďurčovič Ádám, dr. Bukor Emőke, Mészáros Ádám és dr. Horváth Fél Szilvia

A versenybe Nyitra megyéből 36 diák kapcsolódott be, közülük 14-en képviseltek két magyar tannyelvű gimnáziumot. Az országos verseny résztvevőit ugyan még nem tették közzé, de reménykedünk, hogy idén nemcsak egy diákunk kerül be az országos döntőbe.

Végezetül köszönetem fejezem ki dr. Édes Erzsébet igazgatóhelyettesnek, a matematika szakkör vezetőjének, valamint dr. Bukor Emőkének, dr. Horváth Fél Szilviának és dr. Lami Zsuzsannának, diákjaink további felkészítő tanárainak, akik nagyban hozzájárultak tanulóink sikereihez.

Andruskó Imre, az SJG igazgatója

hirdetés
Previous articleMarianumi hívogató ovisok számára, farsangi hangulatban
Next articleA könyv szerelmeseinek napja: Nemzetközi könyvajándék nap