HAZA KÜLFÖLD Már Ukrajnában van az első négy MiG-29-es vadászgép

Már Ukrajnában van az első négy MiG-29-es vadászgép

578
hirdetés

Már Ukrajnában van az első négy MiG-29-es vadászrepülőgép. Ukrán pilóták vitték át a gépeket a szlovák légierő, ukrán személyzet és más, a biztonságra ügyelő és a szükséges dokumentációt elkészítő egységek közreműködésével. A többi repülőgépet az elkövetkező hetekben adják át Ukrajnának – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Martina Kakaščíková, a védelmi minisztérium szóvivője.

Illusztráció, Pixabay

„Mindenkinek köszönöm a kiváló szakmai munkát. Szlovákia a jó oldalon áll, és ami az időben nyújtott segítséget, az őszinte szolidaritást és a nemzet nagyságát illeti, ezzel a gesztussal nagy betűkkel írtuk be az ország nevét a modernkori történelembe” – mondta Jaroslav Naď megbízott védelmi miniszter. Megismételte, hogy olyan felszereléseket adunk át Ukrajnának, amelyek Szlovákia számára jelenleg fölöslegesek, ezeket a mi körülményeink között nem tudjuk javítani.
A minisztérium operatív okokból nem közöl konkrétumokat a többi repülőgép átadásával kapcsolatban. A tárca jelezte, amint biztonságosan átadták a gépeket az ukrán félnek, azonnal tájékoztatást adnak.
A tizenhárom MiG-29-es vadászgép és a Kub légvédelmi rendszer egy részének odaajándékozásáról kormányközi megállapodás született Szlovákia és Ukrajna között, a dokumentumot a múlt héten hagyta jóvá a kormány.

TASR

hirdetés
Previous articleVersenyözön és díjeső a víz világnapján, a „folyók városában“
Next articleElkülönítve kell majd árulni a piacon a saját árut és a felvásárolt termékeket