HAZA GAZDASÁG Elkülönítve kell majd árulni a piacon a saját árut és a felvásárolt...

Elkülönítve kell majd árulni a piacon a saját árut és a felvásárolt termékeket

1162
hirdetés

Ha a törvényhozás megszavazza, a piacokon egymástól világosan elkülönítve kell majd árulni a saját termést és a saját készítésű termékeket más, felvásárolt vagy egyéb úton beszerzett termékektől. Ezt tartalmazza a piaci árusításról és szolgáltatásokról szóló törvénytervezet, melyet csütörtökön második olvasatba utalt a parlament. A javaslatot Patrick Linhart (frakció nélkül) képviselő terjesztette elő.

Illusztráció, Pixabay

„A piac üzemeltetőjének világosan el kell különítenie és megjelölnie azokat az eladóhelyeket, amelyeken csak saját termést és saját készítésű termékeket kínálnak az árusok, azoktól az eladóhelyektől, amelyeken másoktól felvásárolt vagy bármilyen egyéb úton beszerzett termékeket kínálnak” – áll a javaslatban. Az előírás megszegése miatt akár 8000 euró büntetést is kiszabhatnának.
A javaslat célja, hogy előnyösebb feltételeket alakítsanak ki az őstermelőknek és a saját készítésű termékeket kínálóknak azokkal szemben, akik nem foglalkoznak termesztéssel, hanem másoktól vásárolják az árujukat.

TASR

hirdetés
Previous articleMár Ukrajnában van az első négy MiG-29-es vadászgép
Next article„Kóstolj bele Komáromba“ a komáromi Jókai palacsinta segítségével!