HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Már gyerekként imádta a vizet Kovács Ági

Már gyerekként imádta a vizet Kovács Ági

752
hirdetés

Az úszás alapsport, amelynek oktatását már óvodában célszerű elkezdeni Kovács Ágnes szerint. A olimpiai bajnok, kétszeres világ- és hétszeres Európa-bajnok úszó a Jövő Bajnokai program kapcsán mondta ezt a Család-barát stúdiójában és kifejtette, ő miként tud segíteni a tehetségeknek.

Budapest, 2006. augusztus 6.
A magyar Kovács Ági érmét mutatja, miután harmadik helyen végzett az 50 méteres nõi mellúszás döntõjében a 28. Úszó, Mûugró, Szinkronúszó és Hosszútávúszó Európa-bajnokságon a Széchy Tamás Uszodában.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Ez a program motivációt és lehetőséget adhat a gyerekeknek, hogy kicsit megtapasztalják, mi vár rájuk, ha bekerülnek a válogatottba” – mondta a Jövő Bajnokai kezdeményezésről Kovács Ágnes. Az olimpiai bajnok úszó az országot járva előadásokkal támogatja a magyar úszósportot.

„Sokat beszélgetek a gyerekekkel, látom a szemükben a csillogást, hogy ők is bajnokok szeretnének lenni. Én segítek nekik céljaik kitűzésében és elmondom, mit kell érte tenniük” – fogalmazott Kovács Ági, aki szerint kiskorban csak azt lehet valakiről megállapítani, hogy nem lesz belőle úszó. Hogy később ki válik bajnokká, ekkor még nem tudható. Ő maga vízimádó gyerek volt, ám tehetsége csak később mutatkozott meg.

A Család-barát stúdiójában Wladár Sándor olimpiai bajnok úszó, a Magyar Úszó Szövetség elnöke részletesen beszélt a Jövő Bajnokai programról. A beszélgetés újranézhető a műsor Médiaklikk-oldalán, vagy az alábbi linkre kattintva.

https://mediaklikk.hu/video/csalad-barat-2022-04-04-i-adas/

Család-barát – minden hétköznap 10:25-től élőben a Dunán.

 

MTVA

hirdetés
Previous articleKétéves szünet után ismét Komáromi Napok! Teljes program itt!
Next articleSokan „időutaztunk“ a múltra nyíló komáromi kapun át