HAZA BELFÖLD Májusban zajlanak a középiskolai felvételi vizsgák

Májusban zajlanak a középiskolai felvételi vizsgák

400
hirdetés

Májusban felvételiznek az alapiskolások a 2023/2024-es tanévre a gimnáziumokba, a szakközépiskolákba, a művészeti középiskolákba és a konzervatóriumokba. A tehetségvizsgákat kedden vagy szerdán, (május 3.) tartják, a többi középiskolában május 4-én, illetve 5-én lesznek a felvételi vizsgák.

Kép: illusztráció, Pixabay

A második időpontot május 9-re és május 10-re tűzte ki az oktatási minisztérium, a tehetségvizsgákat pedig május 11-re, illetve – a jelentkezők számának függvényében – május 12-re és május 15-re.
A középiskolák igazgatói május 19-én teszik közzé a felvételi vizsga eredményeit az iskolai faliújságon és az iskola honlapján. A diákokat vagy a törvényes képviselőjüket legkésőbb május 24-ig írásban értesítik.
A következő forduló az első évfolyamba még felvehető tanulók számára – kivéve a nyolcosztályos középiskolákat – június 20-án lesz.
A sportközépiskolákban két szakaszban rendezik meg a tehetségvizsgát. Az első szakasz március 21-től április 14-ig lezajlott, a második fázis, az egészségügyi alkalmasság ellenőrzése kedden, illetve május 3-án vagy 11-én, majd május 12-én és 15-én (második időpont) lesz.

TASR

hirdetés
Previous articleLehár Ferencre emlékeztünk a születésnapján, Komáromban
Next articleA  Jó Szó immár 24. alkalommal a Selye János Gimnáziumban