HAZA Egyéb Magyar állami kitüntetést kapott Pázmány Péter, Élesztős Pál, Keszeli Ferenc és Szabó...

Magyar állami kitüntetést kapott Pázmány Péter, Élesztős Pál, Keszeli Ferenc és Szabó Olga

893
hirdetés

44587 Dr. Balogh Csaba, Magyarország szlovákiai nagykövete március 14-én ünnepi fogadást szervezett Nagymegyeren. Ünnepi beszédet Prőhle Gergely, a KÜM helyettes államtitkára mondott. Pázmány Péter, Élesztős Pál, Keszeli Ferenc és Szabó Olga magyar állami kitüntetést kaptak.

Pázmány Péter Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét kapta. Dunaszerdahely volt polgármestere, a Kortárs Magyar Galéria egyik alapítója részére a Szlovákiai magyarság megmaradásáért és öntudatra ébresztéséért végzett következetes és fáradhatatlan munkája elesméréseként kapta a kitüntetést.
Dr. Élesztős Pál professzor úgyszintén a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét vehette át. A Szlovák Műszaki Egyetem Alkalmazott Mechanikai és Mechatronikai Intézetének helyettes vezetője részére sokoldalú tudományos és társadalmi szerepvállalása, valamint a felvidéki magyar tudományos élet kialakítása, fenntartása és az utánpótlás-nevelés terén végzett munkája elismeréseként ítélték oda a kitüntetést.
Keszeli Ferenc Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét kapta. A költő, író, újságíró részére az egységes Kárpát-medencei magyar kulturális értékek megőrzéséhez való hozzájárulása, valamint a felvidéki magyarság érdekében betöltött krónikás szerepe elismeréseként kapta a kitüntetést.
Dr. Szabó Olga Magyar Arany Érdemkeresztjét kapta. Path község polgármestere részére a szlovákiai magyarság megmaradása érdekében végzett kitartó és áldozatos munkája elismeréseként ítélték oda a kitüntetést.

A kitüntetésekhez szívből gratulálunk! A fogadásról hamarosan képriporttal jelentkezünk.

Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleInterjú a Kossuth-díjas Boráros Imrével
Next articleMárcius 15. – Berényi: a magyarság célkitűzései mögötti erődemonstrációról is szól a választás