HAZA BULVÁR Macskákkal nosztalgiázott Galla Miklós

Macskákkal nosztalgiázott Galla Miklós

944
hirdetés

galla macskak-2Ilyen még nem volt: macskák előtt tartott „osztályfőnöki órát” Galla Miklós. A legendás nevettető kedvenc Monty Python jelenetét, a Macskaösszezavaró Kft.-t idézte fel a jelenlévő 15 cica nem kis megrökönyödésére. A kultikussá vált epizódokat mi is feleleveníthetjük, hiszen javában tart a Comedy Centralon a Monty Python műsorözön.

Galla Miklóst joggal nevezhetjük a hazai Monty Python professzornak: a Repülő Cirkusz híressé vált jeleneteit ő fordította le magyarra. Másfél évig tartott a munka, olykor faxon kellett segítséget kérnie az alkotóktól, hogy pontosan átültethesse a poénokat. Egyik kedvenc része a sorozatból a Macskaösszezavaró Kft., így nem véletlen, hogy autentikus helyen, egy macska kávézóban nosztalgiázott legkedvesebb Python-élményeiről. A macskák szívesen barátkoztak volna Gallával, ő azonban megtartotta a fél lépés távolságot.

„A Monty Pythonban az a csodálatos, hogy ezek az alkotók egyszerre voltak őrülten infantilisek és kozmikusan intelligensek. Amikor a vadászpilótás jelenetet fordítottam, nem egészen értettem, miről van szó, így Terry Joneshoz fordultam. Azt válaszolta, hogy bár ő írta a jelenetet, fogalma sincs, miről beszélnek a pilótafülkében. Kiderült, angol halandzsa volt az egész. Nem volt más dolgom: kitaláltam, hogyan halandzsázhat magyarul egy vadászpilóta” – mesélte Galla Miklós, miközben egy macska tekeredett a lábára.

A humorista az angol csoport négy tagjával személyesen is találkozott, Terry Jones például a saját házában fogadta, John Cleese-zel pedig együtt vacsoráztak. „Hatalmas étvágya volt, még az én tányéromról is megevett mindent. Cukipofa volt mindegyik, ahogyan vártam. Terry Jonest kérdeztem egyszer, hogy mi történik, ha eszébe jut egy poén, ami a Repülő Cirkuszba illene. Azt válaszolta, hogy ez nem történhet meg, mert akkor jönnek az ötletek, ha leül az íróasztalához, és akarja, hogy ötletei támadjanak. A tévéműsorok úgy készültek, hogy összeültek, és amin nevettek, az maradhatott, amin nem, az fennakadt a rostán. Én nem tudom akarattal előidézni, hogy legyenek ötleteim, mert spontán jutnak az eszembe. Ezért mindig hordok magamnál füzetet, hogy bárhol feljegyezhessem azokat” – mesélte Galla. A Monty Python tagok között akadtak viták, abban azonban mindig egyetértettek, hogy mely tagok játsszák az adott jelenetet. Nem véletlen, hogy a Hülye Járások Minisztériumában épp John Cleese a főszereplő. A való életben is brutálisan hosszúak a lábai.

Ha újra nevetne a Hülye Járások Minisztériumán, vagy ismét megnézné a Brian életét, kísérje figyelemmel esténként a Comedy Centralt, ahol ezen a héten is feltűnnek az angol humor nagymesterei.

REDLEMON.HU

hirdetés
Previous articleÚjrakoronázzák I. Lipótot Pozsonyban
Next articleMagyar kézben van a legtöbb Szlovákiában működő külföldi cég