HAZA BELFÖLD Lezuhant Szlovákiában egy katonai helikopter, egy ember meghalt

Lezuhant Szlovákiában egy katonai helikopter, egy ember meghalt

1064
hirdetés

IMG_5902Lezuhant egy kiképzési gyakorlatot végző katonai helikopter a kelet-szlovákiai Hradisko település közelében kedden délután, a gép fedélzetén tartózkodó három ember közül egy meghalt – jelentették szlovák sajtóorgánumok.

    Az MI-17 típusú, szovjet gyártmányú katonai helikopter a szlovák hadsereg vezérkarifőnök-helyettesének tájékoztatása szerint háromfős legénységgel a fedélzetén éppen kiképzési gyakorlatot végzett az eperjesi járásban, amikor megszakadt vele a kapcsolat. A gép keresésére egy másik helikoptert küldtek, ez talált rá az MI-17-es roncsára és komolyan megsérült személyzetére. Az egyik katonának már nem sikerült megmenteni az életét.
    A szerencsétlenség oka egyelőre nem ismert. A szlovák hadsereg vezetése a történtek kivizsgálásának idejére a hadsereg összes azonos típusú helikopterére repülési tilalmat rendelt el.
    Szlovákiában a mostani rövid időn belül már a második halálos kimenetelű helikopter-szerencsétlenség. Az előző július 17-én történt, amikor a hegyi mentőknek a Szlovák Paradicsom elnevezésű régióban szolgálatot teljesítő egyik helikoptere megakadt a villanyvezetékben, majd a Hernád folyóba zuhant. A mentőhelikopter négyfős legénysége a helyszínen életét vesztette.


MTI

fotó: illusztráció (J.I., dunataj.sk)

hirdetés