HAZA BELFÖLD Közzétette az államfő a hivatalnokkormány tagjainak nevét

Közzétette az államfő a hivatalnokkormány tagjainak nevét

542
hirdetés

Zuzana Čaputová köztársasági elnök pénteken közzétette a hivatalnokkormány tagjainak nevét. A miniszterelnök Ódor Lajos, a Szlovák Nemzeti Bank alelnöke lesz. Az államfő hétfőn (május 15.) nevezi ki a hivatalnokkormányt.

Fotó: J.I., dunataj.sk

A miniszterelnök-helyettes Lívia Vašáková lesz, a helyreállítási tervért és az uniós források felhasználásáért felel majd. A pénzügyi tárcát Horváth Mihály fogja vezetni, a belügyminisztériumot Ivan Šimko.
A védelmi minisztérium élén Martin Sklenár áll majd, a külügyminisztérium élén Miroslav Wlachovský.
A gazdasági miniszter Peter Dovhun lesz, a mezőgazdasági minisztérium élére Jozef Bírešt nevezi ki az államfő, a beruházásokért, regionális fejlesztésekért és informatizációért felelős miniszter Peter Balík lesz. A közlekedési minisztérium élére Pavol Lančarič kerül.
Az egészségügyi miniszteri posztot Michal Palkovič tölti be, az oktatási tárca élére Daniel Bútora kerül, a kulturális minisztériumot Silvia Hroncová vezeti majd.
Soňa Gaborčáková lesz a munkaügyi miniszter, az igazságügyi minisztérium élére Jana Dubovcová kerül. A környezetvédelmi minisztérium élére Milan Chrenko kerül.
A hivatalnokkormány Eduard Heger megbízott kormányát váltja fel, Heger a múlt hét végén kérte felmentését az elnöktől a kormányfői posztról. Azután döntött így, hogy Samuel Vlčan és Rastislav Káčer miniszter is bejelentette távozását, az elnök pedig Heger egyik javaslatát sem fogadta el, amelyek szerinte stabilabbak lettek volna, mint egy hivatalnokkormány kinevezése.

TASR

hirdetés