HAZA BELFÖLD Korrupció miatt vádat emelt az ügyész Ján S., az SNS volt elnöke...

Korrupció miatt vádat emelt az ügyész Ján S., az SNS volt elnöke ellen

451
hirdetés

A Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze hétfőn korrupció miatt benyújtotta a vádiratot a Speciális Büntetőbíróságra (ŠTS) Ján S., az SNS egykori elnöke, Zsolna volt polgármestere ellen – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Jana Tökölyová, a Főügyészség (GP) szóvivője.

Illusztráció, Pixabay

„Február 27-én a Legfelsőbb Ügyészi Hivatal ügyésze vádat emelt J. S. ellen kenőpénz elfogadásában való bűnrészesség miatt” – mondta a szóvivőnő.
„Az ügyet a Speciális Büntetőbíróság Besztercebányai részlegének bírója vizsgálja, az akták áttanulmányozása után dönt a további lépésekről” – mondta a TASR-nek Katarína Kudjáková, a bíróság szóvivője.
A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója 2022 márciusában indított büntetőeljárást Ján S. ellen vesztegetés ügyében, az ügy egy, a Zsolnai Kerülei Bíróság által 2018-ban meghozott határozat befolyásolásával kapcsolatos. Később korrupcióval is meggyanúsították Ján S.-t.
A nyomozó tavaly tavasszal indítványozta Ján S. előzetes letartóztatásba helyezését, de az ŠTS szabadlábra helyezte, és a gyanúsítottat pártfogó felügyelet alá helyezte. A Legfelsőbb Bíróság ezután szigorította az ítéletet, és a gyanúsítottat nyomkövető viselésére kötelezte.

TASR

hirdetés
Previous articleKépzőművészeti Spektrum 2023: két kiállítás nyílt a Komáromi járás amatőr alkotóinak műveiből
Next articleEltüntetik a rasszista kifejezéseket a James Bond-regények új kiadásából