HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Körbeölelik a Balatont pünkösdkor

Körbeölelik a Balatont pünkösdkor

878
hirdetés

Karnyújtásnyi Balaton címmel szervez népszerűsítő akciót a szegedi Balatonikum Egyesület, a cél, hogy pünkösd vasárnapján 250 ezer ember ölelje körül a tavat.

Varga Iván, a szervező egyesület elnöke elmondta: a kezdeményezés a Balaton-imádó emberek egyszeri és megismételhetetlen összefogása lehet. A programmal világrekordot szeretnének felállítani. A tó ugyanis az egész nemzeté, és ezt országszerte éreztetni kell. Így résztvevőként számítanak a Balatonnál lakók mellett mindenkire Békéscsabától Győrig, Nagykanizsától Miskolcig.
A sikerhez hozzájárulnak a helyi szolgáltatók, múzeumok, bemutatóhelyek is, akik komoly engedményeket adnak a résztvevőknek. „A gigantikus flash mob célja, hogy megszólítsuk a nemzet egészét” – mondta a szervező. Jelentkezni az abalaton.hu weboldalon lehet, hamarosan – tette hozzá a hivatalosan a szegedi Utazás kiállításon, hétvégén bemutatott programról Varga Iván.
2010-ben volt egy hasonló kísérlet a balatonboglári általános iskolások szervezésében, de akkor az nem sikerült.

MTI

hirdetés
Previous articleMagyar Örökség-díj a komáromi Oláh családnak
Next articleAz ISPA-program Bastrnákék és Komárom csődje? Már az őrsújfalusi lakosok is tiltakoznak a minősíthetetlen csatornahálózat miatt