HAZA KULTÚRA Koncertek, gyermekprogramok, bor és fröccs – hangulatos lesz a Komáromi Nyár!

Koncertek, gyermekprogramok, bor és fröccs – hangulatos lesz a Komáromi Nyár!

6361
hirdetés

Alig két hét múlva, július 1-én megkezdődik a Komáromi Nyár: itt lesz a Group n’Swing, Peter Šrámek, Csobot Adél, Gájer Bálint és Bebe; a Lake Up-on pedig a Holt-Vág partjára érkezik a Wellhello, Ego, Curtis, Bárány Attila és Missh is. Hogy csak néhány nevet említsünk a sok közül. Cikkünk végén megtalálja az egész programot.

A programsorozat keretén belül szombaton és vasárnap Bor- és fröccsterasz, szabadtéri koncertek, családi- és gyermekprogramok, divatbemutatók, utcabál és még sok minden más várja a látogatókat. Az események nagy része a belvárosban zajlik – Tiszti pavilon udvarán és Klapka téren – ezek, akárcsak tavaly, most is ingyenesek lesznek.

A programsorozat magába foglalja a IV-os Bástyákban zajló, “Jazz és Bor a bástyák alatt” két rendezvényét, valamint a július végén, Holt-Vág partján zajló, két napos Lake Up Fesztivált is.

Négy szombat délután (július 8. és 15., augusztus 12. és 26.) családi és gyermekprogramok egészítik ki az esti koncerteket. Ezeket a Komálom Gyerkőcfesztivál csapata, illetve egy alkalommal a Komáromi Animátorok szervezik. Előzetesben annyit, hogy három ugrálóvár, Ringató Süll Kingával, sütifestés, kalácssütés, ügyességi vetélkedők és és a Digi TV ajándékai egészen biztosan várják a gyerekeket.

A vasárnapokat immár hagyományosan a Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezi. Az ingyenes, Klapka-téri koncertek mellett táncmulatságokra, divatbemutatókra is számíthatnak az érdeklődők, mint ahogy a gyermekekről sem feledkeznek meg.

Mindezeken kívül hétköznapra eső programok is színesítik a Komáromi nyarat. Július 19-én (szerda) valamint augusztus 4-5-én (péntek-szombat) komolyzenei koncertekre látogathatnak az érdeklődők a VMK szervezésében.  

Így tehát, akárcsak az előző két évben, valójában arról van szó, hogy összehangolták a már létező programokat az újakkal. Mindezt annak érdekében, hogy a belváros megteljen élettel. A Komáromi nyár fő szervezője Ferenczi Zsolt és csapata lett, a várostól 2000 eurót kaptak, ehhez még szponzori felajánlásokból 10.000 eurót szereztek a programsorozat lebonyolításához.

Talán valakinek feltűnik, hogy idén elmaradnak a pénteki események. – Az elmúlt évek tapasztalata alapján döntöttünk így. A pénteki nap nem vonzotta az embereket – mondta el lapunknak Kovács Dávid, az Idegenforgalmi Bizottság elnöke, a programsorozat ötletgazdája. – Ezért inkább a szombat-vasárnapra összpontosítunk, erősebb, ismert fellépőkkel.

A fellépők nevei már ismertek, illetve azt is tudni lehet, mikor milyen esemény várható. Azonban a részletesebb program még alakulhat, bővülhet. Érdemes követni a Komáromi Nyár hivatalos Facebook oldalát: mindig hétfőn ismerteti a következő hétvége pontos menetrendjét.

Nézzük, melyik hétvégén mire szórakozhatunk:

 • július 1. – “Jazz és Bor a bástyák alatt” –  GROUP N’SWING  12 fős zenekara három órán át swing-gel és a boogie-val szórakoztatja az igényes zenét kedvelőket. Belépőjegy: 10 euró, ami tartalmaz egy pohár minőségi bort is. A jegyek száma korlátozott! Helyszín: VI-os Bástya
 • július 2.Alfa Band – Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében. ingyenes, Klapka tér
 • július 8. – 16:00 -tól családi és gyermekprogramok, este BEBE (Ex- Back to Black) – Fröccs- és borterasz, Tiszti pavilon udvara, ingyenes
 • július 9. – Vidám vasárnap Lengyel Gábor DJ-vel – Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében. ingyenes, Klapka tér
 • július 15. – 16:00 -tól családi és gyermekprogramok, este KEFÍR (V-Tech) –  Fröccs- és borterasz, Tiszti pavilon udvara, ingyenes
 • július 16. – Húzzad csak kivilágos virradatig – Molnár Angelika estje – Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében. ingyenes, Klapka tér
 • július 22. – Komáromi Animátorok – gazdag programokkal, félszáz animátorral várják a családokat, gyermekeket. A közismert humorista, színész Rasťo Piško, aki egy igazi meglepetéssel kedveskedik majd a közönségének. 15:00 órától, Tiszti pavilon udvara, ingyenes.
 • július 23. – Bernáth Tamás nem csak operett estje – Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében. ingyenes, Klapka tér
 • július 28-29. – LAKE UP FESZTIVÁL a Holt-Vág partján. A fesztiválon a Wellhello mellett Ego, Curtis, Bárány Attila, Missh és még sokan mások is fellépnek.
 • július 30. – Atlantic zenekar – Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében. ingyenes, Klapka tér

 • augusztus 5. – GÁJER BÁLINT & BAND, “Jazz és Bor a bástyák alatt”, VI-os Bástya
 • augusztus 6. – Elektron band – Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében. ingyenes, Klapka tér
 • augusztus 12. – 16:00 -tól családi és gyermekprogramok, PETER ŠRÁMEK koncert –  Fröccs- és borterasz, Tiszti pavilon udvara, ingyenes
 • augusztus 13. – Frees zenekar – az ogazi örömzene – Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében. ingyenes, Klapka tér
 • augusztus 19. – DJ. Beneš – Retro party – Fröccs- és borterasz, Tiszti pavilon udvara, ingyenes
 • augusztus 20. – Tequila Showband – Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében. ingyenes, Klapka tér
 • augusztus 26. – 16:00 -tól családi és gyermekprogramok, CSOBOT ADÉL – Fröccs- és borterasz, Tiszti pavilon udvara, ingyenes
 • augusztus 27. – Rudolf Čeku Čerňanský – Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében. ingyenes, Klapka tér

A fenti programpontokon kívül számos más műsor is színesíti a sorozatot. Lesz például ingyenes zumbaóra Viola Klaudiával, Laboda Róbert és barátai pedig egy Slam Poetry estet tartanak.

-Dráfi- 

SZIAKOMAROM.SK

 

hirdetés
Previous articleA Radetzky-huszárokra emlékeztek
Next articleÖregdiákok köszöntése