HAZA HÍR-MIX Komáromi Borkorzó 2015

Komáromi Borkorzó 2015

787
hirdetés

borkorzo_2015Palya Bea és Peter Lipa a 8. Komáromi Borkorzón

Neves személyiségek mellett több komáromi előadó biztosítja a jó hangulatot a nyolcadik alkalommal megrendezett Borkorzón. Nem marad el a bablevesfőző verseny sem, de akad program a család valamennyi tagja szánmára is.

Az őszi komáromi programok egyik meghatározó rendezvényévé nőtte ki magát a Komáromi Borkorzó. A szeptember első hétvégéjére tervezett fesztivál nem csak színvonalas gasztronómiai élményt ígér, de számos különféle programot is kínál.

A szeptember 4. és 6. között megrendezésre kerülő esemény szombati napjának estéjén lép fel Palya Bea, vasárnap este pedig Peter Lipa zenekara szórakoztatja a közönséget. A fesztivál célja, hogy teret adjon a helyi előadóknak, így többségében a régióból származó csoportok és zenekarok állnak színpadra. Péntek este Korpás Éva, a Borostyán, a Memória társulat és a ZSEB zenekar lép fel, de ugyancsak megtekinthetjük a Dunaj-Dunajíček tánccsoport műsorát is. Szombaton a Prima- és kétszeres Artisjus-díjas magyar népdalénekes, Palya Bea mellett Ölvecky András mutatkozik be egy új dzsessz-zenekarral, míg a Jókai színház művészei operett- és musical slágereket adnak elő. A fesztivált Peter Lipa és csapata zárja, akinek neve önmagában garancia a kellemes kikapcsolódásra.

A fesztiválhoz különböző kísérő rendezvények is kapcsolódnak, melynek keretén belül a RÉV-ben egy kiállítás tekinthető meg Kincs, ami nincs címmel. Emellett, szombat este a Folkpódium változatos programja várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. A fesztivál ideje alatt újra várja a kikapcsolódni vágyókat a Fröccsterasz a múzeumkertben, a Szent András templommal szemben. A kellemes italok mellett élő zene biztosítja majd a jó hangulatot.

„A fesztivál célja, hogy megmutassuk a gasztronómia és a kultúra terén meglévő értékeinket. A helyi borászatok mellett idén a szekszárdi borvidéket látjuk vendégül, a komáromi előadók műsorát pedig két, nemzetközileg elismert zenész egészíti majd ki” – mondta el Stubendek László polgármester. „Szombat a gasztronómia napja: ezúton is buzdítani szeretném a komáromiakat a Jókai bablevesfőző versenyen való részvételre.”- tette hozzá a város első embere.

„Bár a Borkorzóra a legtágabb pátriából is várunk látogatókat, de azt szeretnénk, hogy az elsősorban a komáromiak rendezvénye legyen. A fesztivál szervezését közbeszerzés keretében egy komáromi központtal működő cég nyerte, amelytől azt kértük, hogy mind a szervezésben, mind a megvalósításban résztvevők is a lehetőség szerint helyiek legyenek. Az előadók nagy része komáromi, de jelen lesznek a régióhoz köthető borászok is, akik manapság már a legjobbak közé küzdötték fel magukat. Meggyőződésünk, hogy számtalan olyan érték van térségünkben, amelyre nem csupán büszkék lehetünk, hanem a helyi turizmus fejlesztésének alapjául is használhatunk. Többek között ezért is tartjuk fontosnak a Komáromi Borkorzó megszervezését” – vallja a város polgármestere. Hozzátette, fontos célként jelent meg az a szempont is, hogy a belvárosi éttermek rá tudjanak csatlakozni a fesztiválra.

A fesztivállal kapcsolatos információkat a www.komarno.sk/korzo honlapon találják meg az érdeklődők, ahol lehetőség van a nevezésre is a bableves főző versenyre.

-krá-

komarno.sk

hirdetés
Previous articleIllegális bevándorlás – Bírálat Szlovákia címére a menekültek szelektív befogadása miatt
Next articleSzőnyi (harmadikként) célba ért a Himalájában!