HAZA RÉGIÓ Szőnyi (harmadikként) célba ért a Himalájában!

Szőnyi (harmadikként) célba ért a Himalájában!

754
hirdetés

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy minden idők egyik legdurvább futóversenyét rendezték meg a Himalájában, és Szőnyi Ferenc harmadikként ért célba. A La Ultra – The High elnevezésű versenynél keményebbet elképzelni is nehezen tudnánk.

mainA La Ultrában nem is az a legerősebb, hogy csaknem 6000 méter magasra is felfutnak a versenyzők, ahol a levegő oxigéntartalma épphogy 40 százaléka a normális értéknek, hanem az, hogy
a kétezer méteres szintkülönbség során a hőmérséklet –10 és +40 fok között ingadozik.
Nem volt ez másképp a 2015-ös versenyen sem, ahol Szőnyi Ferenc a harmadik helyen végzett.

A magyar ultratriatlonos nyert már hússzoros ironman-világbajnokságot, és a világon mindössze négyen mondhatják el magukról rajta kívül, hogy végigcsinálták az ultratriatlon-vébé összesen 4500 km-es versenytávját.

A magyar Vasember az idei La Ultrán is elképesztő kalandokon ment keresztül, ahogy a csapat Facebook-posztjában olvasható, a versenyzőknek idén is részük volt szélviharban, homokviharban és hóviharban, a 40 fokos kánikuláról nem is beszélve.

A meghívásos versenyen hatan álltak rajthoz, Szőnyi az utolsó szakaszig az élen állt, végül a harmadik helyen végzett a skót Sean Maley és az angol Stuart Gillett mögött. A versenyt mindössze hárman fejezték be, Szőnyi a győztes időtől (64 óra, 3 perc, 35 másodperc) bő két órával elmaradva jutott célba.

(Forrás: origo.hu)

KOMAROM.HU

hirdetés
Previous articleKomáromi Borkorzó 2015
Next articleVolkswagen e-up: Amperek és kilowattok dicsérete