HAZA HÍR-MIX Komáromban újra dörögtek a történelmi fegyverek

Komáromban újra dörögtek a történelmi fegyverek

7026
hirdetés

IMG_00882013. június 29.-én, szombaton ismét fegyverek durrogásától volt hangos Komárom városa. A Royal Sportlövő Klub rendezte az elöltöltős fegyverek soron következő 6.-ik fordulóját a Szlovák elöltöltős ligának, valamint az idei Euroliga második szlovák fordulóját a IV.-es bástyában található klublőtéren, melyre összesen 97 versenyző (nők és férfiak vegyesen) regisztrálta magát három országból (Szlovákia, Magyarország, Csehország – Morva).
Maguk a versenyzők 11 kategóriában mérethették össze pontosságukat rövidfegyver valamint puska segítségével. Rövidfegyver esetében 25 m-re, míg puska esetében 50 m-re volt kihelyezve a lőlap. Minden kategóriában 13 lövés leadása volt a cél 30 percen belül, melyből a legjobb tíz került kiértékelésre. A győztesek (az első három helyezett) minden egyes kategóriában érmet, oklevelet és kupát vehettek át a szervezőktől.
Összesen csaknem több mint 1200 lövés dörrent ezen a napon, elhasználva több kiló lőport valamint ólomgolyót, zsírzó anyagot.
Komárom városát 5 versenyző képviselte ezen a napon, akik elért eredményükkel tovább öregbítették saját, valamint városuk hírnevét. Az elért eredmények az egyes kategóriákban:
perkussziós revolver – 10. Elek Péter, 11. Dubány Imre
perkussziós pisztoly – 4. Elek Péter
kovaköves pisztoly – 9. Elek Péter
perkussziós puska – 2. Tárnok János, 6. Zsapka Károly, 8. Elek Péter, 12. Szalai Lajos
A Komáromi ROYAL Sportlövő klub elnyerte az idei évben a 2013-as Szlovákiai országos bajnokság rendezési jogát, melyre szeptember hónap közepén kerül sor. A kétnapos rendezvényen Szlovákia legjobb elöltöltősei vehetnek részt az idei alapbajnokságban elért eredményeik alapján. De mielőtt még megküzdenének a Szlovákia bajnoka címéért, szeptember elején ugyanúgy a Komáromi ROYAL Sportlövő klub szervezésében adatik meg nekik a lehetőség finomításra, edzésre, ugyanis ekkor kerül megrendezésre a kihagyhatatlan, s immáron nagy tradícióval büszkélkedhető Lajos kupa 2013, valamint az idei Euroliga döntője is.
Fuisz Attila

dunataj.sk

IMG_0016 IMG_0024 IMG_0134

hirdetés
Previous articleMKP: a cseh példa alapján kellene módosítani a szlovák állampolgársági törvényt
Next articleOrbán: új fejezet kezdődik Magyarország és Szlovákia közös történetétben