HAZA RÉGIÓ Komárom: Felújította a város a Béke utcai óvoda épületét

Komárom: Felújította a város a Béke utcai óvoda épületét

501
hirdetés

Komárom önkormányzata felújította a Béke utcai óvoda épületét. A város 381 ezer euró támogatást kapott a felújításra, a sikeres közbeszerzésnek köszönhetően a beruházás költsége 300 ezer euróra csökkent, az önkormányzat az önrésszel járult hozzá a költségekhez – tájékoztatott a városi hivatal.

Fotó: komarno.sk

A beruházás célja az épület energiahatékonyságának növelése volt. Szigetelték a falakat és kicserélték a tetőt, felújították az épület külső részét.
A Béke utcai óvoda 1957 óta működik. Jelenleg négy csoportba – három szlovákba és egy magyarba – 81 gyerek jár. A város számára prioritás a többi oktatási intézmény épületének felújítása is. „Nemcsak az óvodák, hanem szinte az összes iskolaépület felújítására is kértünk támogatást” – mondta Keszegh Béla polgármester.
Jelenleg összesen 917 óvodás van Komáromban, 735 gyerek önkormányzati fenntartású óvodába jár. Összesen 12 óvoda működik 11 épületben, ebből öt szlovák, öt magyar, kettő vegyes nevelési nyelvű. Az önkormányzati óvodákon kívül két egyházi óvoda és egy speciális óvoda is van a városban.

TASR

hirdetés
Previous articleBekérette a külügy a magyar nagykövetet Szijjártó kijelentései miatt
Next articleNemzetközi Feeder Kupát rendeznek Almásfüzitőn