HAZA HÍR-MIX Komárom egy lépésre a bajnoki címtől !

Komárom egy lépésre a bajnoki címtől !

673
hirdetés

BC KOMÁRNO – PATRIOTI LEVICE 80:69 (31:16, 16:19, 16:15, 17:19)

Nézőszám: 1000 – minden jegy elkelt

Komáromi pontszerzők: Gatling 26, Stuckey 19, Markovič 18, Volárik 6, Danielič 5, Gašič és Djordjevič 2-2, Pipíška 0

Lévai pontszerzők: Lapornik 20, McCallum 19, Kneževič 15, Bachan 8, Bojanovský 5, Abrhám 2, van Oostrum, Kovac és Padgett – mindhárman 0

A lelátó teljesen megtelt a csapatok buzdítására. A komáromi és a lévai szurkolók gondoskodtak a szükséges légkörről, ahogy az egy ilyen tétre menő mérkőzéshez illik. Az „ördögök“ Gatlingnak köszönhetően remek belépőt produkáltak, s ez két perc alatt 12 pontot jelentett nekik. Komárom az első negyedet fölényesen, 31:16-ra nyerte. A második negyedben a Patriotáknak sikerült négy pontra lefaragniuk a pontkülönbséget, viszont a hazaiak még a következő szünet előtt 47:35-re módosították az eredményt. A félidei szünet után ismét a lévaiak kezdtek serényebben, de a komáromiak mindig megadták a méltó választ és megtartották fölényüket. Az utolsó játékrészben megismétlődött a korábbi, második és harmadik negyedbeli forgatókönyv, a vendégek kezdeményezését sikeresen hárították a hazaiak. A mérkőzést záró percekben már az egész lelátó talpon volt, a 80:69 arányú végeredmény pedig azt jelenti, hogy az komáromiak egy lépésre kerültek a bajnoki címtől.

Folytatás szombaton, május 20-án, Léván.

Fotó: Jakab I., dunataj.sk

KOMÁROM

Martin Danielič:

Remek érzéseink vannak, mérkőzések tekintetében 3:1-re vezetünk, s már csak az utolsó lépés van hátra. Ahogy mondani szokás, az utolsó lépés a legnehezebb, nagyon közel van, mégis messze. Úgy vélem, hogy a mérkőzést a védelmünk nyerte.

Zlatko Jovanovič edző:

Egy nagyon nehéz és fizikai szempontból megterhelő találkozó volt. Mindkét fél derekasan küzdött, mi jobban helytálltunk és nyertünk. Úgy vélem, hogy jó volt a védelmünk, és jól reagáltunk a lévai összeállításra. Az első hat próbálkozást sikerült három pontra váltani. Nem vétettünk olyan hibákat, mint a lévai mérkőzésen. A mérkőzés zömében urai voltunk a helyzetnek, az ellenfél próbálkozásait sikerrel meghiúsítottuk.

LÉVA

Miha Lapornik:

Úgy látom, hogy a mérkőzést az első öt percben és az első félidő utolsó két percében vesztettük el. A félidei szünet előtt 4 pontra sikerült lefaragnunk a hátrányunkat, de aztán beszedtünk egy nyolcpontos sorozatot, s az első félidő végére már 12 pontra nőtt a lemaradásunk. A második félidőben igyekeztünk ugyan, aminek eredménye is lett, de nem bizonyult elegendőnek. Viszont még nincs vége, nem adjuk fel. Remélem, hogy még visszatérünk Komáromba.

Michal Madzin edző:

Nehéz most értékelnünk. Egy sikertelen kezdés az elején, Komárom az első negyedben túl sok ponthoz jutott, nagyon jól megalapozta a mérkőzést. Ha sikerült is némileg magunkra találnunk, ám a fontos pillanatokban rossz döntéseket hoztunk és ez a komáromiaknak kedvezett.

Mgr. Mikuláš Keszan

(N.Zs.)

hirdetés
Previous articleFedett teraszt és gyermeknapi kedvezményt is terveznek a komáromi strandon
Next articleAndruskó Imre és Orosz Örs továbbra is marad a Szövetségben