HAZA BELFÖLD Klaus-búcsú Pozsonyban

Klaus-búcsú Pozsonyban

1073
hirdetés

38198

Václav Klaus cseh köztársasági elnök utolsó hivatalos szlovákiai látogatására érkezett Pozsonyba. Március 8-án Miloš Zeman a cseh államfő.

Ivan Gašparovič szlovák elnök barátságos fogadtatásban részesítette, a két elnök egymást, és Csehszlovákia 1993-as kettéosztását is dicsérte. Úgy vélik, ha nem jön létre az önálló Csehország és Szlovákia, nem volna olyen barátságos viszony a cseh, illetve a szlovák nemzet között, mint ahogy az van napjainkban.
Gašparovič szerint a közös államban Szlovákia nem érezhette mindig egyenrangú partnernek magát, Csehszlovákia felbomlásával ez megszűnt.
Klaus szerint Csehország Miloš Zeman köztársasági elnöksége alatt is hasonló jó kapcsolatra törekszik majd Szlovákiával.
Gašparovič megköszönte Klaus több mint 20 esztendős politikai tevékenységét, mely szerinte nem csak Csehországnak vált hasznára, hanem Szlovákiának is.
Klausnak szerdán részt vesz a vállalkozók szövetségének ülésén, találkozik Milan Ftáčnik pozsonyi polgármesterrel és Robert Fico miniszterelnökkel is.

Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleTörténelmi megbékélést szorgalmaz a szlovák külügyi bizottság elnöke
Next articleEgyiptomi baleset: hivatalosan is megerősítették, hogy van magyar áldozat