HAZA DUNATÁJ Kellemes csalódás…

Kellemes csalódás…

1009
hirdetés

mzLehet, hogy konzervatív vagyok?!… – merül fel bennem a gondolat. Évek óta próbáltak wellnessbe csalogatni, de nem sikerült. Mindig mondogattam, legjobb a tenger és a saját kádam. Lehet, hogy azért jutottam erre a megállapításra, mert majd harminc évvel ezelőtt az egyik gyógyfürdőben komoly fertőző gyulladásra tettem szert, amelytől jó néhány hónapos betegeskedés után sikerült csak megszabadulnom. Végül hosszú meggyőzés után mégis beadtam a derekamat, s boldogan elmondhatom, nem csalódtam.

A szokásos utazási irodám igazgatója ajánlotta a lehetőséget, hogy kipróbáljuk (mint régi és gyakori klienseik kedvezményes áron) a zalakarosi élményfürdőt. Január 25-én, szép napos, de ugyanakkor zimankós időben indultunk el célpontunk felé. Mindenütt nagy hó volt. Az idén Holle anyó jól rázza a dunyháját – állapítottam meg. Első megállónk Nyúl község híres borpincéjében volt, ahol a tulajdonos és felesége borkóstolóval egybekötött előadást tartott boraikról. Persze volt finom harapnivaló is az asztalunkon, s a bort nem kedvelőknek igazi finom almaüdítő. Dél körül érkeztünk Zalakarosra a négycsillagos Hotel Karos Spaba. Itt töltöttünk néhány napot valóban kellemes, minőségben kifogástalan környezetben. A szálloda alkalmazottai végtelenül kedvesek voltak. Kétszer étkeztünk, reggel és este. Az ellátás rendkívül jó volt. Büfé formájában temérdek gyümölcs, sütemény, finom levesek, főételek vártak az ott relaxálókra. A szobák tágasak, szépek, tiszták voltak. Az uszoda és az élményfürdő tiszta volt, higiénikus, a kicsik számára is volt lehetőség pancsikolni, sőt úszni tanulni is. Aki gyógyvízre vágyott, a meleg medencében áztathatta fájós tagjait. Késő délután egy fotóművész tárlatát nyitották meg a szállodában, majd vacsora után a díszteremben a tehetséges, fiatal, Nagy Jonathan bűvésznek tapsolhattunk.

Másnap kinn ismét jó hideg volt, így eldöntöttük, hogy még az orrunkat sem dugjuk ki a szállodából, helyette úsztunk, élveztük a fürdés adta lehetőségeket. Délután a borkedvelők zalakarosi borkóstolón vehettek részt. Az est fénypontja Mága Zoltán koncertje volt, aki nemcsak virtuóz hegedűművész, de végtelenül szerény, kedves, intelligens, család-, ember- és hazaszerető egyén. Koncertjei bevételének nagy részét a szegények megsegítésére fordítja. A koncert lemezvásárlással és dedikálással volt egybekötve. A művész több hallgatót is megajándékozott legújabb albumával. Másnap délután szomorú szívvel intettünk búcsút ennek a nagyon kedves helynek.

Párommal megbeszéltük, hogy máskor is ellátogatunk ide.

 

Egriné dr. T. Szonja

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleFolyamatosan csökken a Smer népszerűsége
Next article1848/49 hőseire emlékezünk