HAZA BELFÖLD Folyamatosan csökken a Smer népszerűsége

Folyamatosan csökken a Smer népszerűsége

872
hirdetés

38423_200_200Noha Robert Fico kormányfő pártjának korábban megkérdőjelezhetetlen népszerűsége ugyancsak megingott az utóbbi hetekben-hónapokban, mindez nem járt együtt az ellenzék erősödésével.

A Focus ügynökség tavaly nyáron még 51 százalékos népszerűséget mért Fico pártjának, ez mára 34, 6 százalékra olvadt. A legújabb felmérések szerint a Smertől elsősorban az elhelyezkedési gondokkal küzdő fiatalok, a munkanélküliek és a képzettséggel nem rendelkezők fordultak el, de ugyanígy sokat vesztett népszerűségéből a 45. és 54. közötti korosztályban is, akiket pedig a munka elvesztése fenyeget. A nyugdíjasok körében ugyanakkor az „elégedetlenség” jóval alacsonyabb.

Figyelemre méltó tény ugyanakkor, hogy a Smer népszerűségének csökkenéséből szinte alig észrevehetően – vagy egyáltalán nem – tud profitálni az ellenzék: a kormánypárthoz „hűtlenek” nem pártolnak át automatikusan valamelyik ellenzéki párthoz, amelyek láthatóan nem képesek önmagukra találni a legutóbbi választások kijózanító eredményei után.
Szakértők szerint egyébként ezzel még korántsem ért véget Ficoék népszerűségének zuhanása, hiszen további népszerűtlen intézkedésekre kényszerülhet a kormány a közeljövőben.

Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleENSZ: Észak-Korea nem jogosult a fegyverszünet felmondására
Next articleKellemes csalódás…