HAZA RÉGIÓ Kattints rá, nagyi!

Kattints rá, nagyi!

907
hirdetés

szam1A gútai nyugdíjasklub évzáró taggyűlésén hangzott el a javaslat, hogy a komáromi könyvtár kezdeményezéséhez hasonlóan, hasznos lenne egy számítógépkezelői tanfolyamot indítani a 62 év felettiek számára. Nagyon sok az olyan nagymama, vagy nagypapa, akiknek unokái az ország másik végében, vagy éppen az országhatáron túl élnek, s így a világhálón keresztül az itthon levő idősebb generáció tagjai is tudnák velük tartani a kapcsolatot.

Nem maradt üres igéret, amikor Horváth Árpád polgármester vállalta, hogy intézkedik, pár hét múlva az első jelentkezők már ott ültek a városi könyvárban levő számítógépteremben, ahol Kis Klára szakmai irányítása mellett sajátíthatták el a modern technika eme vívmányának kezelését. Eleinte furcsa volt hallani az angol szavakat, megérteni jelentésüket, de végül már mindenki tudott linkelni, szkájpolni, s ahogy a nyugdíjasok mondták, egy új világ tárult ki előttük.

Az elmúlt napokban befejeződött az első kurzus, s már összegyűlt egy újabb csoport, amely nagy valószínűségel hamarosan megkezdheti a tanulást. Felvételünk a kurzus utolsó napján készült, ahol a résztvevők köszönetüket fejezték ki a város vezetőinek, Mayer Jánosnak, a művelődési központ igazgatójának és mindazoknak, akik lehetővé tették ennek a tanfolyamnak a létrejöttét.

-bo-

Kép: ─mj─

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleA mesemondó szímői gyerekek
Next articleRECEPTEK: Tojás pörkölt