HAZA RÉGIÓ A mesemondó szímői gyerekek

A mesemondó szímői gyerekek

811
hirdetés

38733_1_200_200A szímői Jedlik Ányos Alapiskolában megrendezett Égig érő fa Mesemondó verseny zsűrielnöke Haraszti Mária írónő volt. Külön érdekesség volt a rendezvénynek, hogy az írónő kamerával érkezett. A gyerekek alkotásaiból kiállítást is készítettek.

A Jedlik Ányos Alapiskola és a Csemadok szervezet már több mint tíz éve közösen rendezi meg az Égig érő fa Mesemondó versenyt. Idén a zsűri Haraszti Mária írónő volt, aki a kíváncsiaknak elárulta, hogy az általa vezetett magyar interaktív televízió műsorához szeretné feljátszani is az eseményt. Nagy izgalom volt a gyerekek számára a kamera előtt szerepelni, főleg amikor megtudták, hogy egész országban látni lehet majd őket. Kérdéseikkel bombázták az írónőt és szerettek volna róla megtudni minél többet.
A verseny, mely március 26-án valósult meg, két kategóriában zajlott az 1.-2. valamint a 3.-4. osztály tanulói között. Az óvodások versenyen kívül mutatták meg mesemondó képességeiket, akiket a zsűri az írónő Manókönyvével jutalmazott.
A verseny szereplői is ezt a mesekönyvet kapták ajándékba, amelybe beíródott helyezésük sorrendje és az író dedikációja. Névre szóló emléklapot és az iskola tárgyi ajándékát vehették át a versenyzők. A legnagyobb ajándék számukra azonban az volt, hogy szüleik és társaik előtt bemutathatták meséiket, amelyeket a tanító nénik segítségével már több héten át szorgalmasan tanultak, gyakoroltak.
Az írónő és egyben zsűri elnöke elismerő szavakkal értékelte az előadókat, főleg a szép magyar kiejtést, és az értelmes beszédet. Külön örömet jelentett a harmadikos Sztojka Leonardó, roma tanuló számára az első helyezés, aki bizonyságot tett arról, hogy mindenkinek el lehet sajátítania a mi csodálatos magyar anyanyelvünket.
Bertók Péter Balázs már második alkalommal lett a verseny győztese, de a többiek is nagyon örültek a helyezéseknek. Hajderlin Nina, Belokostolsky Liana, Illés Gyula, Kocsis Balázs, Bazsó Viktória, Pupák Chiara, Varga Klaudia, Lakatos Dávid és Sztojka Marco megígérték, hogy jövőre is tanulnak újabb meséket, hogy részt vehessenek a versenyen.
Külön érdekessége volt a rendezvénynek azon szép rajzokból készült kiállítás, amelyeket a napköziben készítettek a tanulók. A Piros rét meséi és a Manókönyv meséiből választottak témát a rajzoláshoz és szebbnél-szebb meseilusztrációk születtek. A könyvek írója igen meghatódott az érdekes munkák láttán és megkérte a gyerekeket, hogy ajándékozzák meg őt a rajzaikkal. A gyerekek örömmel tettek eleget a kérésnek. Örömükben osztozott az iskola igazgatója Lóthy Blnaka, aki virággal köszönte meg az írónőnek a kiváló hangulatot, a sikeres találkozást és további együttműködésre kérte fel.

Kantár Éva, a Csemadok Szímői Alapszervezetének elnöke
Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleÉletfogytiglanra változtatta a kassai bíróság Csatáry László halálos ítéletét
Next articleKattints rá, nagyi!