HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Kanállal védekeznek hajadonok a nem kívánt házasság ellen

Kanállal védekeznek hajadonok a nem kívánt házasság ellen

836
hirdetés

Kanállal védekeznek hajadonok a rájuk erőszakolt, külföldön kötendő házasság ellen Nagy-Britanniában: a The Daily Mail című brit lap szerint alsóneműjükbe dugják az evőeszközt, amely a repülőterek fémdetektorait azután riasztja, a lányok pedig azzal, hogy a biztonsági személyzet motozásra viszi őket, végre megszabadulnak szülői őrizetüktől.

A brit kormány tudomása szerint Nagy-Britanniában évente több ezer hajadont adnak férjhez szüleik erővel. Az egyes számú célország Pakisztán, utána Banglades, India, Szomália, Törökország, Irak és Irán a sorrend. A hivatalos adatok szerint 2012 decemberéig 1485 esetben kapott állami segítséget házasságkötés elől menekülő lány, az apák sokszor halállal fenyegetik lányaikat. Több mint ötszáz lány 17 év alatti volt, a korelnök pedig egy 71 esztendős nő.
A brit kormány a minap figyelmeztetést intézett az iskolás lányokhoz, hogy vigyázzanak, mert a nyári szünidőben a leggyakoribb az erőszakos kiházasítás, a Karma Nirvana nevű lánymentő szervezet pedig a kanalas trükköt tanácsolja nekik utolsó menekülési lehetőségként. Műanyag evőeszköz persze nem jó, a lényeg, hogy a tárgy fémből legyen, így kanál helyett természetesen más eszköz is megteszi.

MTI

hirdetés
Previous articleMagyarok kenyere – Összeöntötték a búzát Mohácson
Next articleTúlélt egy macska 50 fokos gépi mosást