HAZA BELFÖLD Kaliňák törvénytelennek és képtelenségnek tartja az ellene indított eljárást

Kaliňák törvénytelennek és képtelenségnek tartja az ellene indított eljárást

374
hirdetés

Robert Kaliňák volt belügyminiszter, a Smer-SD elnökségi tagja törvénytelennek és képtelenségnek tartja a vesztegetés gyanújával ellene indított eljárást. Erről a párt csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt. Robert Fico pártelnök szerint a meggyanúsítás csupán egyetlen vallomáson, František I. vallomásán alapszik, aki a Pénzügyi Igazgatóság vezetője volt.


„Az eljárás megindítása sérti a Btk.-t és a büntetőeljárás szabályait” – jelentette ki Kaliňák. Azt állítja, hogy a vizsgálatot vezető nyomozó visszaélt a jogköreivel, ő pedig nem tanulmányozhatta át az ügyiratot.
„Ami itt az elmúlt órákban lezajlott, annak semmi köze a demokráciához, sem a jogállamhoz” – hangsúlyozta Fico. Kaliňák meggyanúsítását a Smer-SD és a demokratikus ellenzék elleni támadásnak tekinti.
Megismételte, hogy a hatalom likvidálni akarja az ellenzéket, méghozzá olyan módszerekkel, mint a fasiszta és autokrata rendszerek. Fico ismét bírálta, hogy szeptemberben lesz az új parlamenti választás.
A Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) szerdán (február 1.) vesztegetés miatt indított eljárást Robert Kaliňák és idősebb Jozef B. ellen. A NAKA azzal gyanúsítja őket, hogy lefizették a Pénzügyi Igazgatóság egyik vezetőjét.

TASR

kép: facebook

hirdetés
Previous articleBombariadó fékezte ma több járásbíróság működését
Next articlePutyin: ismét „keresztes” német tankok fenyegetik Oroszországot