HAZA RÉGIÓ Jobbágy József függetlenként indul a választásokon

Jobbágy József függetlenként indul a választásokon

1168
hirdetés

Zajlik Szentpéter központjának felújítása

A falu főterének felújítása már befejeződött, pihenőpadok, felújított buszváró fogadja az idelátogatókat. A községháza ugyan még magán viseli a JOBBÁGY JÓZSEFszocializmus építészeti jellegzetességeit, de Jobbágy József polgármester szerint annak felújításával egyelőre nem számolnak.

– A legutolsó önkormányzati választásokon ígéretet tettem, hogy megszépül majd a falu. Kis lépésekkel, a szociális munkaprogram kihasználásával ez részben sikerült is, ám az elkövetkező hónapokban már felgyorsulnak az események. Mintegy 700 ezer eurós támogatást sikerült megszereznünk a község számára, amelyet teljes egészében erre a célra fordítunk. A római katolikus templom mellett végre járda is lesz, mert eddig a forgalmas úton kellett járniuk a híveknek. Befejeztük az evangélikus templom rekonstrukcióját, most a református és baptista templomok környékét újítjuk fel, itt új parkolókat is kiépítünk – mondja, majd mintegy mentegetőzve hozzáteszi: – Általában a településeken a választások előtt adnak át mindenféle építményeket. Ezzel engem senki sem vádolhat, hiszen folyamatosan szépítjük Szentpétert és műemlékjellegű szakrális értékeit, s ami most elkezdődött, az jóval a választások után fejeződik be. Szeretnénk, ha Szentpéter minden utcáját aszfaltszőnyeg borítaná, s valóban Európa egyfajta gyöngyszemévé, turisztikai központjává válna. Még nincsenek a faluban választási plakátok, ám az már köztudott, hogy ezúttal Jobbágy József mérnök független polgármesterjelöltkként méretteti meg magát.
– Nem titkolom, hogy korábban több pártnak is a tagja voltam, legutóbb a Híd támogatását élveztem. Viszont rá kellett jönnöm arra, hogy a választókat már nem érdeklik a pártok, ők személyekre voksolnak. Azt sem titkolom, hogy a legnagyobb csalódás a legutóbbi kerületi választások miatt ért, amikor ennek a pártnak az egyedüli jelöltjeként lettem megyei képviselő. Hol voltak a párt többi jelöltjei? Viszont éppen ez az eredmény győzött meg arról, hogy egy önkormányzati voksoláskor a választók számára ne a párttagság legyen a legfontosabb szempont, hanem az, hogy a jelölt eddigi munkája során mit végzett a közösségért.

DUNATÁJ HETILAP

Obrázok1

hirdetés
Previous articleŐsi rítusú mise Komáromban a Szent András-templomban
Next articleAz Aba leve csordogált a hordókból