HAZA HÍR-MIX Jégkorong csarnokra pályázik Komárom

Jégkorong csarnokra pályázik Komárom

2085
hirdetés
A Szlovák Jégkorong Szövetség több várost szólított meg egy fedett csarnok megépítésével kapcsolatosan. A kivitelezés költségeit vállalnák, az önkormányzatnak kisebb részben kell hozzájárulnia. Az iskolásokat ingyen szolgálná a csarnok, de mindenkinek elérhető lenne.
A szövetség januári jelzésére a város rögtön reagált. A feltételek közt szerepel, hogy az épület iskolák közelében legyen, továbbá legyen elégséges parkolási lehetőség. Ez alapján az Eötvös utcai alapiskola pályájára esett a választás, amely a Rozmaring utcai iskola szomszédságában található,de a Mariánum iskolával három intézmény diákjainak könnyen elérhető.
A szövetség Szlovákia szerte előreláthatólag 40 csarnokot épít fel, az érdeklődés jelentős. Komárom számára előnyt jelent, hogy még nincs fedett csarnoka. A beadványt az önkormányzati ülésen is tárgyalták a képviselők, a későbbi havi kiadások iránt érdeklődtek, mennyivel terhelné a fenntartás a költségvetést. Ugyanakkor az is felmerült, az új csarnok a nem túl modern hűtési rendszerrel működő régi korcsolyapályát helyettesítheti, ráadásul az év nagy részében elérhető volna, nem csak szezonális jelleggel.
A szükséges dokumentációt leadva a város további egyeztetésre kapott meghívást a szövetséghez, Stubendek László polgármester elmondása szerint az önkormányzat mindent megtesz azért, hogy Komárom egy ilyen létesítménnyel gazdagodjon.
Az ezzel kapcsolatos testületi anyag ITT található.
 
 
komarno.sk
hirdetés
Previous articleÚjabb selyés sikerek a szlovák szavalóversenyeken
Next articleVadászkiállítás a Duna Menti Múzeumban