HAZA RÉGIÓ Vadászkiállítás a Duna Menti Múzeumban

Vadászkiállítás a Duna Menti Múzeumban

1988
hirdetés

A vadászkiállításnak a Duna Menti Múzeumban immár hagyománya van. Idén 12. alkalommal mutatja be a Komáromi Területi Vadászkamara az elmúlt vadászszezon termését, a 2016. év vadásztrófeáit. A kiállítás célja nem a „trófeamánia” propagálása. A trófeákat, mint a vadállomány minőségének bizonyítékát, a vadfajok populációinak erősségét mutatja be, ami a vadgazdálkodás színvonalának mutatója. A kiállításon a trófeák korosztályok szerint csoportosítva szerepelnek, rámutatva a helyes és helytelen vadgazdálkodási beavatkozásokra.

A vadgazdálkodásnak jelentős társadalmi, kulturális és tudományos szerepe van, a vadról való egész évi gondoskodást jelenti. E sokrétű munka magába foglalja a vadászszervezet tagjai, a nyilvánosság és az ifjúság köreiben végzett ismeretterjesztő munkát is, de tevékenységük legnagyobb részét a gyakorlati feladatok teszik ki. Ezek a vadállomány vadorzók elleni
védelme, a téli időszakban való etetés, amelynek elengedhetetlen része az eleség biztosítása, a vadállomány életkörnyezetének védelme és javítása, a válogató és szabályozó vadászat. A jól végzett, sokoldalú munka eredménye és egyben bizonyítéka a minőségi trófea. Járásunk 50 vadászszervezetének 1320 tagja ma 99 000 ha vadászterületen gazdálkodik. Magas színvonalú tevékenységük bizonyítéka, hogy a kiállításon több mint 500 trófea került bemutatásra, köztük 27 aranyérmes, 25 ezüstérmes és 24 bronzérmes trófea. A vadfajok közül az őz, gímszarvas, dámvad, muflon, vaddisznó, vörös róka, borz is képviselve van. A kiállítás április 6-ig látogatható, az iskolákat múzeumpedagógiai foglalkozások is várják, amelyre a 7731 476-os telefonszámon lehet bejelentkezni.

 

DUNATÁJ HETILAP 13/2017

hirdetés
Previous articleJégkorong csarnokra pályázik Komárom
Next articleA pozsonyi önkormányzat betiltotta a szerencsejátékokat