HAZA RÉGIÓ Javul a járványügyi helyzet a komáromi kórházban

Javul a járványügyi helyzet a komáromi kórházban

2137
hirdetés

Több osztály ismét normál üzemmódban dolgozik

Az elmúlt napokban az AGEL Komáromi Kórház kritikus helyzetnek volt kitéve a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. A COVID-pozitív alkalmazottak, valamint a betegek nagyobb száma miatt a kórház számos szervezési intézkedést hozott. Pozitív hír, hogy a jelenlegi helyzet fokozatosan javul, több részleg folytatja tevékenységét, és a koronavírusos alkalmazottak száma is csökken.

„Jelenleg 27 koronavírusos és hat COVID-19 gyanús beteget regisztrálunk. A vírusn még mindig 44 alkalmazottnál van jelen, további 9 karanténban van „- mondta Miroslav Jaška, az AGEL Komáromi Kórház igazgatója. Nagyszerű hír a betegek számára, hogy a neurológiai és onkológiai osztályok már visszatértek eredeti állapotukba és normális rendjükbe, és a sebészeti intenzív osztály is folytatja tevékenységét. „Hétfőtől a műtéti osztály is megfelelően működik. Heti két műtéti napot jelöltünk már ki az egynapos egészségügyi ellátáshoz és a tervezett műtétekhez” – teszi hozzá az igazgató. A mentők továbbra is korlátozások nélkül működnek, de a kórházi látogatások továbbra is tilosak. A belgyógyászaton, amely biztosítja a COVID-pozitív betegek számára az egészségügyi ellátást  továbbra is nagyon súlyos a helyzet, és az egység kapacitása kritikus értéket képvisel.

A nagyközönség ingyenes antigénteszt segítségével tesztelheti a koronavírus jelenlétét egy mobil gyűjtőhelyen, közvetlenül a kórházban, amely hétfőtől péntekig, 08:00 és 16:00 óra között tart nyitva. fél órás ebédszünettel. Az ilyen típusú tesztre nem szükséges előre jelentkezni, elég csak eljönni és beállni a sorba. Az antigénteszt eredménye 15 percen belül elérhető. A kórház fizetős PCR-vizsgálatokat is végez covid útlevéllel rendelkező előre rendelt betegeknél, ill. önfizetőknek.

 

agel

hirdetés
Previous articleTöbb ezren tüntettek a kormány és járványintézkedései ellen
Next articleVilágító kerékpárút épült a Duna mentén Esztergomnál