HAZA BELFÖLD Idén kevesebben mennek üdülni Szlovákiában

Idén kevesebben mennek üdülni Szlovákiában

857
hirdetés

syabiSzlovákiában az idén kevesebben mennek üdülni, mint tavaly, a legtöbben anyagi helyzetükre hivatkozva tesznek le az utazásról – derült ki az Eurobarometer friss felméréséből.

Míg 2012-ben a szlovák lakosság háromnegyede engedte meg magának, hogy hosszabb-rövidebb időre üdülni menjen, az idén ezt már csak mintegy kétharmaduk tervezi.
A nyári üdülésről minden második válaszoló anyagi okok miatt kénytelen eltekinteni, további 20 százalékuk magánéleti okok miatt, több mint 10 százalékuk pedig munkahelyi kötelességeire és időhiányra hivatkozva teszi ezt.
Az idei nyaralást nélkülözni kénytelenek több mint fele mondta azt, hogy döntését főként anyagi helyzetének alakulása befolyásolta, további egyharmaduk azonban bár kevesebb pénzt költhet a nyaralásra, nem mond le róla, inkább módosítja eredeti terveit, s vagy rövidebb időt tölt majd üdüléssel, vagy olcsóbb helyet választ. Ezzel szemben a szlovákok egyharmadának az anyagi helyzet változása miatt nem kell változtatnia üdülési tervein.
A szlovákok legnagyobb része az ország határain belül készül üdülni. A külföldi utazást tervezők körében az európai célországok közül az idén ismét Horvátország a legnépszerűbb, a megkérdezettek egyötöde tervezi, hogy ott tölti nyári szabadságát.

MTI

hirdetés
Previous articleMegvonnák a „magasabb jövedelműektől” a családi pótlékot Szlovákiában
Next articleA Komáromi Jókai Színház Budapesten vendégeskedik