HAZA RÉGIÓ Három EP-képviselőjelöltje lett a Magyar Szövetségnek a Komáromi járásban

Három EP-képviselőjelöltje lett a Magyar Szövetségnek a Komáromi járásban

270
hirdetés

A Magyar Szövetség Járási Elnöksége február 7-én kampányindító, kibővített elnökségi ülést tartott Bátorkeszi kultúrházában, ahol Forró Krisztián országos elnök is jelen volt. A tanácskozás résztvevői fő napirendi pontjaként az idei köztársasági elnök- és EP-képviselőválasztással foglalkoztak.

Forró Krisztián országos pártelnök és államfőjelölt hangsúlyozta az idei választások fontosságát

„A mai járási elnökségi ülésünkön a Magyar Szövetséghez tartozó és velünk szimpatizáló polgármesterek, valamint a helyi szervezetek elnökei és tagjai is részt vettek. Nem utolsósorban tiszteletét tette köztünk Forró Krisztián országos pártelnök is, hiszen a tanácskozáson két fontos témával: a közelgő köztársasági elnök- és az európai parlamenti képviselőválasztással foglalkoztunk“ – tájékoztatta portálunkat Becse Norbert járási pártelnök.

Az  első témakör kapcsán elmondta, hogy kiértékelték a magyar párt jelöltjére, Forró Krisztiánra vonatkozó aláírásgyűjtés végeredményét.

„Az országos viszonylatban összejött bő 29 ezer aláírásból a Komáromi járásban 4185 gyűlt össze. Ez annak ellenére szép eredménynek számít, hogy sajnos, olyan községek is akadtak, amelyek ebből a teendőből teljes mértékben kimaradtak.

Szerencsére, azonban több olyan település is volt, ahol ezt nagyon komolyan vették, melyek közül kiemelném a legtöbb aláírást hozó Izsát, Megyercset és Karvát. Járásunk négy városa közül pedig e téren Gúta volt a legaktívabb“ – árulta el a részleteket.

Majd rátért a másik napirendi ponttal kapcsolatos tudnivalókra: „A tagszervezetek számára korábban nem volt kötelező EP-képviselőjelölt-állító üléseket tartani, hanem azt önkéntes alapon tették meg három helyszínen: Komáromban, Megyercsen és Komáromszentpéteren.

A járási székhelyen Iván Tamást és Orosz Örsöt, Komáromszentpéteren Iván Tamást, Megyercsen pedig az egyik korábbi országos pártelnököt, Berényi Józsefet jelölték.

A járási elnökségünk ma e három személy jelölését tudomásul vette, s őket elfogadta a Komáromi járás EP-képviselő-jelöltjeiként, illetve a névsort továbbította az Országos Tanács február 24-ei pozsonyi ülésére, ahol e jelöltek nevét a további járások jelöltjeivel együtt sorrendbe állítják“.

A járási elnök Forró Krisztián felszólalásának leglényegesebb gondolatait is összefoglalta:

„Az országos elnökünk hangsúlyozta a március 23-ai köztársasági elnökválasztás fontosságát, amely során a 10 jelölt közül ő az egyedüli magyar jelölt. Ekképp is igyekszik ráirányítani a hazai lakosság figyelmét a felvidéki magyarság létére és olyan jogos politikai követelményeire is, mint például a kettős állampolgárság és a Beneš-dekrétumok eltörlése. Emlékeztetett: Horony Ákos is az ő javaslatára lett kisebbségi kormánybiztos…“.

Majd megemlítette: a járásban, így Komáromban, Gútán, Ógyallán, Naszvadon, Bátorkeszin, Perbetén és Nagykeszin e hetekben összesen 8 olyan választási kampánnyal párosuló rendezvényt tartanak, amelyeken Forró Krisztián államfőjelöltként vesz részt. Például február 23-án 18 órától a naszvadi kultúrházban rendezendő XVII. Wass Albert-felolvasóesten,  március 1-jén 16.30 órától az ógyallai kultúrházban tartandó beszélgetőesten, azután 19 órától egy gútai jótékonysági esten, március 13-án 17.30 órától pedig a komáromi Rév-ben sorra kerülő beszélgetőesten találkozik majd a választókkal. Kérdésünkre hozzátette: az országos kampányrendezvények egyikét sem tartják Komáromban, hanem azok majd Galántán, Érsekújvárban és Dunaszerdahelyen valósulnak meg.

Végül Becse Norbert megjegyezte: a mai ülés vitájában az a kérdés is elhangzott, hogy vajon Ódor Lajos, a Progresszív Szlovákia (PS) szlovák párt komáromi EP-listavezetője majd sok szavazatot elvehet-e a Magyar Szövetség jelöltjei elől.

„Az elnökségünk úgy gondolja, hogy bár Ódor Lajos magyar nemzetiségű, de az nyilvánvaló, hogy a PS nem harcol a felvidéki magyarság jogaiért, érdekeiért, ezért a megfontolt magyar választópolgárok remélhetőleg majd nem őt választják…“

– tette hozzá a járási elnök.

Nagy-Miskó Ildikó, ma7.sk

Fotó: Magyar Szövetség albuma

hirdetés
Previous articleEgy hajléktalantól kapta élete legjelentősebb elismerését Földes László „Hobo”
Next articleAz ukrán elnök felmentette Valerij Zaluzsnijt főparancsnoki tisztségéből