HAZA SPORT Győzelemmel kezdte a szezont a komáromi röplabdacsapat

Győzelemmel kezdte a szezont a komáromi röplabdacsapat

1017
hirdetés

img_6261

Hazai pályán magabiztos győzelemmel kezdte el a férfi röplabda Extraligát a komáromi VK Spartak UJS csapata. Daniel Oravec mester tanítványai három szettben múlták felül felsővízközi ellenfelüket.

A mérkőzést a hazai csapat kezdte jobban, elsősorban Halanda és Hukel jó támadásainak köszönhetően 3-0 és 8-4 is állt az eredményjelzőn. Innen azonban felálltak a vendégek és Ciupa vezérletével 10-12-re módosították az állást. A technikai szünet után lassan visszavette az irányítást a Spartak. 18-17-nél a szerb Perovič hatalmas mentése is kellett a komáromi ponthoz, de a másik oldalon Paňko is vissza tudott adni egy túl szélesnek tűnő fogadást. A végjátékot Halanda zárta le, 25-20 lett az első szett eredménye.

A második játszma még simábban kezdődött, mint az első. Sťahuliak, Halanda és Hukel támadásainak nem találta az ellenszerét a felsővízközi csapat, így 7-1-nél már második idejét kérte ki mesterük, Peter Tholt. Nem sikerült azonban a felzárkózás. A sikeres hazai blokkok után már 22-6 is állt az eredményjelzőn, végül egy rossz nyitás után 25-9-re húzta be a szettet a komáromi egyetemi csapat.

A harmadik játékrész szorosan indult. A Duna-parti csapat 19-18-ig nem tudott meglógni, sőt 11-12-nél és 12-13-nál a vendégcsapatnál volt az előny. A végjátékban aztán ismét hozta az előző játszmában mutatott formáját a Spartak és Hukel szervájával megnyerte a mérkőzést.

Daniel Oravec, Komárom vezetőedzője a mérkőzés után elmondta, hogy a jól sikerült felkészülés ellenére érezhető volt a csapaton, hogy ez az első tétmeccs. Az új játékosok igyekeztek mindent megmutatni, ami miatt az elején kisebb-nagyobb hibák is előjöttek. „A második játszmától már azt játszottuk, amit tudunk, jól nyitottunk, jók voltak az átadások és a blokkok is. Ez pedig a mi röplabdánk alfája és omegája, ezt akarjuk játszani. Holnap már utazunk Trencsénbe, ahol egy pillanatig sem becsülhetjük le a fiatal csapatot, a cél ott is a három pont megszerzése” – zárta értékelését a mester.

A csapat első hazai mérkőzésén tehát a papírformának megfelelő, könnyed győzelmet aratott és besöpörte mindhárom pontot. A következő mérkőzésre már október 16-án vasárnap sor kerül. A komáromi csapat a Trencsén otthonába látogat majd. Október 22-én pedig jön az újabb hazai összecsapás, az ellenfél nem lesz más, mint a miaivai egyesület.

VK Spartak UJS Komárno – TJ Slávia Svidník 3-0 (25-20, 25-9, 25-19)

Komárom: Perovič 5, Demčák 3, Stefanovič 4, Halanda 12, M. Hukel 11, Sťahuliak 6, libero Pápai (Hrušík 3). Vezetőedző: D. Oravec.

Svidník: Skasko 2, J. Hriňák 4, Ciupa 10, Majcher 4, Gera 9, Peleščák 2, libero Paňko (Ščerba 3, Žák 1, Petrík). Vezetőedző: P. Tholt.

A mérkőzés az alábbi linken megtekinthető: http://www.tvcom.cz/Zapas/Sport-Volejbal/Soutez-Extraliga-muzi-(SK)/Cast-Zakladni/Pohlavi-Muzi/Sezona-2016-2017/142097-VK-Spartak-Komarno-VK-Slavia-Svidnik.htm

 

hirdetés
Previous articleSéta a mellrák elleni harc jegyében Gútán
Next articleÍgy neveld az álmaidat! Vállalkozói készségfejlesztő program fiataloknak